Nouă candidaţi n-au susţinut bacalaureatul

Nouă candidaţi n-au susţinut bacalaureatul

45
DISTRIBUIȚI

 În Centrul de Bacalaureat din cadrul Direcţiei Educaţie Sângerei nu au  promovat examenele prevăzute pentru Sesiunea – 2019, 32 de candidaţi. Acestora  li s-a oferit a doua şansă  pentru susţinerea Bacalaureatului prin participare la sesiunea suplimentară. În baza cererilor depuse, 29 dintre restanţieri au participat la sesiune, susţinând examenele repetat. Pe 22 iulie s-a încheiat sesiunea suplimentară, ea rezultând cu următoarele: 9 dintre candidaţi  nu au susţinut examenele de capacitate.

 Vera TABARCEA

     Surse din cadrul Direcţiei Educaţie ne-au informat în baza rezultatelor   susţinerii  Bacalaureatului, promoţia 2019 , că „în trei dintre instituţiile liceale din raion toţi candidaţii au susţinut bacalaureatul.În topul acestora este L.T”M.Eminescu” din oraşul Sângerei,director Nicolae Melinte,LT „A.Agapie” din  satul Pepeni, directoare Liuba Rudei) şi LT,,Pan Halippa” Cubolta, manager Valentina Osoianu. Absolvenţii care nu au promovat bacalaureatul, pentru care cei 12 ani de studii liceale nu au finalizat cu succes, sunt de la Liceul „Ion Creangă” din  satul Rădoaia-6  candidaţi, de la LT,,N.Casso” din satul Chişcăreni-doi tineri. Unul dintre candidaţi  nu s-a prezentat la sesiune şi este de la  LT”Olimp”.”

     Potrivit Ministerului  Educaţiei şi Cercetării şi Agenţiei Naţionale  pentru Curriculum şi Evaluare, rata de promovare şi media examenului în liceele teoretice din cadrul Direcţiei Educaţie Sângerei este mai înaltă decât media pe republică. În  topul  instituţiilor se înscriu: LT,, M.Eminescu” – 94,55 şi media de 7.07, LT „Olimp”-94,87 şi media  7.03, LT,,A.Agapie”, Pepeni- 92,31 cu media 7,54.