DISTRIBUIȚI

Sursa foto: PRO TV Chișinău

Prețul la carburanți a trecut de 32 lei. Creșterile vin din nou, cu 29 bani la motorină și cu 30 de bani la benzină. Potrivit surselor oficiale, ca ANRE tarifele la energie electrică vor putea fi majorate. În această realitate tristă de tot ,cum trăiesc cetățenii raionului și cât de mare le este îngrijorarea?

Ana Hadârcă: „Trăim într-o instabilitate, provocată zilnic de noile majorări. Nu te salvează faptul că ai lăsa vehiculul în garaj și te vei deplasa pe jos. Scumpirea carburanților influențează majorarea tuturor prețurilor, fie la materiale de construcții sau la produsele alimentare.
Lucrez cu soțul de 40 de ani într-o campanie de construcție. Nu avem stabilitate, preșurile la materiale de construcție sunt și în continuă creștere, influențate de prețul la carburanți, pe zi ce trece în creștere. Avem acces la multe tendere în care europenii ne finanțează. Mai cu seamă România. Foarte multe școli, grădinițe am renovat la Sângerei prin sprijinul Guvernului României. Mă indignez când aud pe mulți cetățeni în jurul meu: ce ne trebuie nouă România ? Din lipsă de informare, acești oameni greu să facă diferența, ce însemnă libertatea în Uniunea Europeană și ce presupune viața sub papucul lui Putin . Le mai demonstrez că cu prețurile majorate cu care ne confruntă, plătim pacea care o avem în Republica Moldova, în condițiile când la hotar Federația Rusă duce război împotriva Ucrainei”.

Maria Zelinschi: ”Eu aș zice că trebuie să avem relații bune cu Rusia. Chiar cu riscul acesta că ne umilim. De acolo ne vine gazul și depindem în acest sens de ruși. Scump cum este dar vine. Condamn și eu toate ostilitățile ce le fac rușii în Ucraina: omoară civilii, distrug orașele. Poftă de acaparare a noi teritorii asta urmărește Rusia”

Continuarea citiți în n.25 din 10 iunie 2022