DISTRIBUIȚI

Acum un an, la 12 martie 2021 a plecat la ceruri marele scriitor, publicist, academician, Nicolae Dabija. Elevii, cadrele didactice și administrația gimnaziului au cinstit memoria marelui poet prin activitatea extracurriculară ,,Nicolae Dabija- mereu în inimile noastre” , precum și prin organizarea unei mese de pomenire la care a fost invitat preotul paroh al bisericii ,,Sfântul Nicolae” din sat, Ioan Gusin. ,,Este greu să vorbești despre Nicolae Dabija la trecut, deoarece îl simțim mereu alături …” afirma directorul gimnaziului , Ion Negru. Nicolae Dabija a fost poetul care a creat ,,Poeme pentru Totdeauna”, a semănat lumină în sufletul elevilor din gimnaziul care îi poartă numele.

Am rămas săraci, triști, înlăcrimați, fără cuvinte. Însoțit de personalități, venea cu bucurie în fiecare an la întâlnire cu elevii și profesorii, știa să ne încurajeze, să aprecieze , să susțină.
Ne îndemna mereu să citim cărți, să fim disciplinați și silitori la învățătură . Deci, Nicolae Dabija trăiește și va trăi în veci, va trăi prin opera sa , va trăi în inimile noastre.

,,Din martie, am rămas cu toții pusteiți, Scriitorul nostru drag este printre sfinți.
Ne privesc măiestre, ochii blânzi din ramă, Cum să te întoarcem , sufletul ni-i rană. ”

Colectivul pedagogic al IP Gimnaziul ,,Nicolae Dabija”, satul Heciul Vechi, raionul Sângerei