DISTRIBUIȚI

Începând cu 15 iulie curent urmau să fie redeschise grădinițele, în funcție de evoluția situației epidemiologice. Varianta cu cincisprezece iulie a picat, întrucât a fost continuată perioada de restricții până la 31 iulie, potrivit deciziei Comisiei Situații Excepționale Naționale pentru Sănătate Publică.
Părinții care sperau să revină la muncă, pentru că își vor putea lăsa copiii la creșa-grădiniță s-au dezamăgit de anunțul comisiei nominalizate.
După cum susține epidemiologul principal al Centrului de Sănătate Publică, Sângerei, Gheorghe Balea „situația cu redeschiderea grădinițelor, când și cum, e încă sub semnul incertitudinilor. Până la 31 iulie, cu siguranță, nu vor fi redeschise. Data redeschiderii urmează să fie decisă la nivel național. Cert este faptul că nu știe fiecare dintre noi, cei responsabili, de monitorizarea pandemiei, data redeschiderii. Depinde de evoluția situației epidemiologice, provocată de COVID-19 ”, susține medicul epidemiolog. Îmbunătățirea acesteia, reducerea numărului de cazuri COVID va sta la bază adoptării unei decizii de redeschidere a instituțiilor pentru educație timpurie.
Lucrul acesta se va face etapizat, unde total, unde parțial, în condițiile actuale de după perioada pandemică. Ar fi de înțeles limitele răbdării părinților, care, neavând în grija cui lăsa copiii, nu pot munci sau și-au pierdut locul de muncă. Dar totodată suntem și precauți, nu dorim ca redeschiderea grădinițelor să devină o platformă de infecție, s-a arătat îngrijorat Gh.Balea. Redeschiderea grădinițelor presupune o responsabilitate enormă, în condițiile pandemiei.

Continuarea citiți în nr. 26 din 17 iulie 2020