DISTRIBUIȚI

Este imposibil să scrii un text despre despărțirea de omul drag. Este greu să spui că a fost, nu poți conștientiza faptul că el nu mai este printre noi. Plecarea din viață a soțului, tăticului și bunicului GHEORGHE ȚURCANU constituie pentru noi o mare durere, o pierdere incomensurabilă care nu poate fi estimată. A fost un soț iubitor și tandru.

A trecut un an de zile de când moartea a zguduit întreaga noastră familie.
E trist ca tocmai primăvara să se vorbească despre moarte. E nedrept ca tocmai acum, când totul renaște, cineva să treacă în neființă. Dar ne mângâiem cu gândul că dacă chiar Mântuitorul Iisus Hristos a plecat la Tatăl Ceresc tot în primăvară, poate că e ceva mistic în moartea din acest anotimp, poate tocmai primăvara Dumnezeu simte necesitatea de a-i avea alături pe cei de-i iubește în mod deosebit, pe ce-i de-i sunt credincioși și-L cinstesc.
Dacă tocmai așa ar sta lucrurile, decesul lui nu ne-ar părea atât de fatal. Astfel am avea convingerea că regretatul nostru soț, tătic și bunel, nu pur și simplu a murit, ci a plecat la Domnul Dumnezeul nostru, fiindcă a fost chemat.
Odată cu trecerea timpului, care macină cu meticulozitate în contradictoriu amintirile, făcându-ne să ne apropiem și să resimțim tot mai mult esența a ceea ce ne-a fost dat să cunoaștem, simțirea ne stăruie la perceperea aurei de lumină care ar vrea să însemne prezență continuă.

S-a dus dintre noi „englezește”

Puțini oameni, doar cei mai apropiați, i-au sesizat subita dispariție. A murit modest, dacă se poate să mă exprim astfel, după cum a și trăit modest – în înțelesul cel mai deplin al cuvântului. Fiind, de fapt, un exemplu al acestei rarisime calități umane în viața sa de toate zilele.
De cele mai multe ori… doar tăcând, ne vorbea despre multe despre tot. O singură privire, „ întâmplătoare”, de a se putea opri de la o vorbă necântărită, de la un pas nechibzuit…Probabil că nu există suflare, care i-ar fi solicitat, cu diverse ocazii, sprijinul ori sfatul și el să rămână „ rece„ la atare rugăminți.

 Continuarea citiți în n.16 din 16 aprilie 2021