Mult stimați veterani ai conflictului armat de pe Nistru,

Mult stimați veterani ai conflictului armat de pe Nistru,

17
DISTRIBUIȚI

Ziua comemorării eroilor ce au luptat în războiul de pe Nistru și a victimelor acestui conflict, este una încărcată cu amintiri triste pentru cugetul și sufletul nostru. Anual, la 2 martie îi cinstim pe Cei care cu devotament și onoare au luptat pentru integritatea și independența Patriei.

Acea perioadă dramatică rămâne nu doar în filele istoriei, ci și în soarta multor familii, în sufletele celor care au trecut atunci prin suferința pierderii celor dragi. Este de datoria noastră să păstrăm veșnic viu eroismul tuturor participanților, inclusiv, și a  tinerilor din raionul nostru care au fost răpuși în timpul conflictului armat de pe Nistru. Acesta este tributul plătit de poporul nostru: mult prea greu, mult prea tragic și mult prea dureros.

Totodată, aduc un profund omagiu celor care au ținut piept în conflictul de pe Nistru. Onorăm sacrificiul fiecărui erou și ne închinăm onest și demn în fața polițiștilor, militarilor și voluntarilor care au dat dovadă de demnitate, curaj și verticalitate îndeplinind datoria față de Patrie.

Stimați veterani,

În numele Consiliului Raional Sîngerei și al meu personal, aduc un omagiu tuturor celor care au luptat fără teamă pentru libertatea, dreptatea și demnitatea poporului nostru. Promitem că vom fi în continuare fideli idealurilor și vom lupta pentru ca acestea să rămână vii și în sufletele noastre. Vă doresc multă sănătate, prosperitate, copiii să Vă fie fericiți, să Vă bucurați de succesele celor dragi, să aveți parte de căldură în suflet și Pace.