DISTRIBUIȚI

Hristos a înviat!
Vom marca o mare și sfântă sărbătoare a noastră, care nu doar că e un moment important pentru noi ca neam de creștini, ci ca cetățeni ai unui oraș pe care îl iubim. Îl iubim nu doar pentru că e al nostru, ci pentru că am pus suflet și ani de zile din existența noastră în temelia lui. Zic temelie, pentru că eu cred că suntem la începutul unui drum în care vom lucra umăr la umăr ca să facem să înflorească această localitatea care, prin oamenii ei, prin potențialul de frumusețe, merită să arate în cea mai bună variantă a sa.
Așadar, se apropie hramul orașului Sângerei, sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință. Cu regret, dar cu încredere vă spun ceea ce știți deja. În acest an, sărbătoarea va fi atipică. În sensul că nu vom ieși în stradă, nu vom organiza manifestații și nu ne vom bucura de tradiționalul moment festiv, cu alai și cântece. În acest an, vom scoate decorul și vom păstra esența. Ne vom felicita orașul fiind precauți și responsabili. Acum toți putem contribui în egală măsură la binele comun.Tot ce trebuie să facem e să avem grijă de noi. Fiecare în parte, fiind conștient de situația actuală, trebuie să contribuie la sănătatea comunității și, în acest fel, să ne spună tuturor la mulți ani, așa cum și eu va zic acum, încrezător că vom trece peste asta.Toată lumea e la grea încercare. Acum sărbătorile au alt sens. Altă încărcătură. Au rămas la esența lor, care presupune interiorizare și împăcare cu tine însuți. Ni s-a demonstrat că suntem slabi, uneori neputincioși și că avem nevoie de ajutor de sus ca să trecem cu bine peste rău. Multă lume e speriată și derutata. O inimă deschisă și o privire către cer ar putea fi o bună soluție pentru criza, mai ales existențială, în care ne aflăm.
Să fim deci uniți, de la distanța socială indicată și să ne bucurăm că nu e mai rău de atât. Mereu va fi cineva mai fericit decât noi. Mereu va fi cineva mai trist și mai amărât decât noi. În funcție de perspectiva din care privești, poți fi indispus sau recunoscător. E bine să privim în ambele direcții și să fim mai puțin plini de noi și mai mult plini de speranță.
Doamne ajută!
Adevărat a înviat!
Arcadie Covaliov, primarul de Sângerei