DISTRIBUIȚI

„Oricare altă încăpere a școlii este ocupată de cineva, stăpânită de cineva sau aparține cuiva – spre deosebire de toaleta – care e locul unde oamenii nu încearcă să zăbovească, ci, dimpotrivă, vor să se simtă invizibili” Lilia Zubova
Un grup de elevi ai LT „D. Cantemir” din or. Sângerei a avut ocazia să-și realizeze aspirațiile cu sprijinul și asistența organizației non-guvernamentale „CCF Moldova – copil, comunitate, familie”, care le-a oferit această posibilitatea in cadrul activității „Mobilizare Comunitară” – de a crește într-un mediu sigur și protejat.
Acest lucru a devenit posibil datorită participării LT „D. Cantemir” din or. Sângerei în cadrul proiecului „Puternici prin diversitate – aplicarea indexului incluziunii”, implementat de A.O. CCF Moldova, în parteneriat cu ChildFund Deutschland, Ministerul Educației Culturii și Cercetării și Direcția Educație Sângerei, cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei.
Interacțiune și comunicare în condiții de egalitate – așa are loc relaționarea în cadrul ședințelor cu elevii, organizate online. În urma realizării unei cercetări privind evaluarea inițială și finală a competentelor de autoevaluare si dezvoltare a instituției de învățământ la care au participat atât cadrele didactice cât și copiii, iar grupul de inițiativă a elevlor, consultând alți copii și administrația școlii, în final au selectat cea mai arzătoare problemă – instalarea cabinelor în toaleta fetelor. Realizarea cu succes a problemei date le oferă copiilor siguranță, protecție și intimitate.
Comunitatea Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din or. Sângerei aduce mulțumiri echipei CCF Moldova, în persoana d-nei Liliana Rotaru, președinte, doctor în filologie, pentru poziția fermă și convingerea că „proiectele sociale sunt investiții pe termen lung în beneficiul țării și al societății”
Vă mulțumim pentru acțiune!
Nu ne oprim aici, continuăm să lucrăm împreună (părinți – societate – copii – profesori) pentru a le oferi copiilor posibilitatea de a crește într-un mediu sigur și protejat.
Larisa Gavrilova, directoarea LT „Dimitrie Cantemir”, Sângerei