DISTRIBUIȚI

Olga Mardari, meșter popular de la Mândrești și profesoară la Școala de Arte Plastice ”Nicolae Moisei” se pregătește într-un mod original de Expoziția ”Dor țesut în păretare” care va avea loc miercuri 8 iulie în cadrul festivalului ”Hora Sânzienelor” plasând zi de zi pe rețelele de socializare mostrele de păretare sub formă de strâmtuțe pe care le fotografiază în diverse locuri.

La expoziția în cauză meșterița vrea să prezinte 100 mostre de păretare pe care le-a achiziționat de la sătencele mai în vârstă din Ciulucani, satul de baștină. Astfel dumneaei are postate peste 70 mostre de păretare pe rețelele de socializare astfel către Sânziene să posteze întreaga sută de mostre.
”În anul trecut de Sânziene, la festivalul care s-a petrecut doar în primării am prezentat doar câteva mostre de păretare. Acum vrem să prezentăm toată gama mai ales expoziția este una de premieră. După numărul de vizualizări se poate de spus că interesul pentru păretar n-a dispărut precum n-a dispărut nostalgia după copilăria noastră”, a remarcat dna Mardari.
Svetlana Caprian, directoarea școlii de arte plastice a remarcat că salută un astfel de inițiativă și va acorda sprijinul necesar acestei inițiative:
”Cu tot regretul dar meșteșugul țesutului păretarelor dispare, astfel colega noastră atrage atenția asupra lui. A procurat, a primit ca donație cea mai mare parte a mostrelor care le are. Până acum a prezentat 73 trăistuțe în ultima săptămâni câte una zilnic. Sperăm ca expoziția să aibă succes”, -a remarcat dna Caprian.

Continuarea citiți în n.26 din 2 iulie 2021