DISTRIBUIȚI

Cred că o să ne bucurăm de Învierea Domnului și de Hristos a Înviat prin cântări și rugăciuni. Aceasta ne va fi hrana spirituală, că la mese tradiționale, cu de toate nu mai putem spera. Astfel ne-au spus cetățenii. Potrivit acestora, mesele de sărbătoare vor fi modeste, la aceste sărbători pascale.

Cine în condițiile de astăzi își va permite să pună pe masa de Paște tradiționalul miel. Costă 300 -350 lei. Da și kilogramul de cocoș este de 100 de lei, de găină – 90 de lei. Carnea de porc 95-100 lei. Dacă ai dori să bucuri copiii sau prietenii cu un frigărui, e și mai scump, 110-130 kg de ceafă de porc. Și bucată de caș de oi, care este o mâncare tradițională, cu care te duci la sfințit pasca nu mai este 60 de lei. Speram cu toții, cel puțin acest produs va avea prețul cât de cât mai moderat.„ Noi pensiile care le-am primit, cu puțină majorare cât s-a cuvenit, de la 1 aprilie, potrivit potențialului guvernării, am achitat facturile .Totul este incredibil de scump. Nici să mori, nici să trăiești. Cât am primit totul am achitat. Am dat banul înapoi pentru consumul curentului, pentru consumul de gaze , medicamente, un litru de ulei, pâine, și am lăsat gol buzunarul”, ne-a spus realitatea așa cum este ea Tamara Bolea. Depășim o situație tristă și ne ciocnim cu alta:
„De Paște practic nu putem să ne pregătim. Am dori că odată în an este Învierea Domnului și așa am apucat de la părinți și străbuni. Așa ne dorește sufletul ,ca să facem o păscuță de sfințit. Dar cum? Să o procuri de la magazin este scumpă. Să o coci singură e tot scumpă. Ai nevoie cel puțin de făină, de brânză de vaci și câteva ouă, principalele ingrediente. Dar ce fel de Paște fără o pască de sfințit. Suntem creștini, nu păgâni.”, a relatat Mărioara Chifu.

Continuarea citiți în n.18-19 din 22 aprilie 2022