DISTRIBUIȚI

Cu ocazia Zilei Europei aduc sincere felicitări locuitorilor și băștinașilor raionului, partenerilor din țările europene – ambasadori, diplomați, reprezentanți ai structurilor europene – care se află în prezent în Republica Moldova, urându-le sănătate și prosperitate.
Ziua Europei, sărbătorită pe 9 mai, zi în care s-a constituit marea familie a Europei, semnifică dorința de apropiere între toate țările continentului european. Prin sărbătoarea Zilei Europei ne arătăm atașamentul la principiile care au clădit o comunitate bazată pe democrație, respectarea drepturilor omului, bunăstarea cetățenilor, prietenia și colaborarea dintre țările și popoarele europene.
Europa unită a devenit astăzi o fortăreață a democrației, transparenței, diversității și identității tuturor națiunilor, acestea întruchipând valorile libertății, care exprimă, de fapt, esența Uniunii Europene, iar liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova reprezintă o victorie comună. Acum, ca niciodară, este important să fim uniți în idealuri și fapte, să perseverăm pe calea europeană și să afirmăm cu demnitate că Europa este Casa noastră comună.
Nu e nimic mai plăcut și comod în a trăi într-o lume în care contează de ce naționalitate ești, ce rasă, religie, apartenență politică sau culoare a pielii ai, unde orice personă este respectată și prețuită. Așa că de ce nu am serba Ziua Europei, ziua viiroarei Casei noastre. Europa este o lume în care fiecare stat este diferit după tradiții, limbă, caractere; însă în acelaș timp Europa este o lume în care toți sunt uniți și solidari unul față de altul. Eu Vă felicit cu ocazia zilei de 9 Mai deoarece apreciez faptul că Europa promovează idealuri de pace, libertate și prosperitate și în Republica Moldova.
Cu alese considerațiuni, Grigore Corcodel, Președintele raionului