DISTRIBUIȚI

Multstimați agricultori și lucrători din industria alimentară,

Tradițional, la finele lunii noiembrie, agricultorii consemnează sărbătoarea profesională – Ziua lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare. Domeniul în cauză constituie unul dintre sectoarele cheie pentru raion și are o pondere considerabilă în creșterea economiei locale. Creșterea pâinii e o adevărată artă, care nu este pe potriva oricui, deoarece solicită efort, dăruire, dar și o simțire aparte când vine vorba de doleanțele și durerile gliei. Anul agricol 2019-2020, a fost unul extrem de complicat datorită secetei severe, ce au creat condiții nefavorabile pentru culturile agricole. În pofida acestora, ați dat dovadă de un înalt grad de profesionalism, optimism și sârguință obținând rezultate satisfăcătoare, demne de aprecierea întregii societăți.
Dragi agricultori, sectorul agroindustrial a fost și rămâne una din ramurile dominante ale economiei locale, care determină bunăstarea poporului. Împreună am parcurs încă un an agricol plin de frământări, riscuri, dar și de împliniri.
Îmi exprim convingerea, că prin munca, experiența și harul Dvs. de buni gospodari, veți asigura agriculturii o creștere constantă, orientată spre culturile cu valoare înaltă, cu utilizarea tehnologiilor moderne și aplicarea pe scară largă a realizărilor științei agricole avansate. Rămâneți a fi în continuare, mândria raionului prin demnitate, vrednicia și marea dragoste față de glia străbună, care Vă caracterizează și Vă înnobilează din plin.
În numele Consiliului Raional, conducerii raionului și al meu personal, Vă adresez sincere urări de sănătate, putere de muncă, energie și optimism, împliniri pe potriva aspirațiilor și așteptărilor, bunăstare și căldură în căminele familiale. Fie ca în anul următor să avem parte de ploi curate, soarele să încălzească pământul și să fim binecuvântați cu roade bogate.
Cu înalte considerațiuni,
Grigore Corcodel, Președintele raionului

Stimați lucrători din agricultura,

Sunt onorat să Vă felicit cu prilejul zilei Dumneavoastră profesionale, împreună cu alese gânduri, calde urări de sănătate și înaltă apreciere a muncii ce o depuneți întru progresul sectorului agroindustrial municipal și raional.
Urbea și raionul s-au distins dintotdeauna prin fidelitatea pământului și hărnicia Dumneavoastră, care ați făcut legământ cu pământul.
Anul care se apropie de sfârșit trece printr-o perioadă extrem de grea din cauza pandemiei. Greutatea acestor timpuri a fost amplificată de seceta severă care ne-a compromis recoltele.
În pofida acestor greutăți întâmpinate, mult stimați agricultori ați reușit să recoltați rodul pământului, chiar și în condițiile unui an secetos, ați semănat terenurile agricole pentru roada anului viitor, sigur că nu în proporția dorită, dar pentru totul este voia Domnului.
Vă adresez, dragi lucrători din sectorul agroindustrial, calde și sincere felicitări, profundă mulțumire și recunoștință pentru munca depusă, perseverență și responsabilitatea de care dați dovadă. Să aveți parte de sănătate, lucrul depus să vă aducă bunăstare și prosperitate, să aveți parte de împliniri și realizări pe potriva aspirațiilor și dorințelor, căldură și bunăvoință în familiile Dvs.
Cu recunoștință și profund respect, în numele Consiliului municipal, al administrației Primăriei, semnează, primarul Arcadie Covaliov