DISTRIBUIȚI

Cu ocazia Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului

Ziua de întâi iunie, pe lângă faptul că deschide larg ușile verii și ale vacanței, este momentul când celebrăm puritatea și inocența, curiozitatea și ingeniozitatea, voia bună și distracția, toate îmbinate într-una din cele mai frumoase sărbători din lume – Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului.
Copiii sunt cea mai prețioasă avere a societății, capitalul ei intelectual și spiritual, iar ceea ce face raionul pentru fericirea propriilor copii, condițiile create pentru ca aceștia să fie sănătoși, educați și mândri de localitatea, raionul și țara în care s-au născut, reprezintă un test de moralitate și maturitate.
Cu certitudine, viitorul aparține copiilor, de aceea noi, trebuie să ne conjugăm eforturile pentru a lua atitudine față de problemele celor mici, în special a celor cu care viața a fost mai crudă. Sunt sigur că putem crea un viitor luminos acasă copiilor noștri, putem transforma aspirațiile și visele lor în realitate.
Vă felicit pe toți, copiii de azi și cei de ieri, cu ocazia acestei minunate sărbători. Să aveți o zi plină de bucurie, să savurați plăcerea afecțiunii și grijii pentru ceea ce aveți mai scump. Copilărie fericită.
Cu gratitudine, Mihail Curciuc, director-interimar Direcția de Educație Sângerei

Cu ocazia încheierii anului de studii 2019-2020
Dragi pedagogi, părinți, elevi,
Finalizează încă un an din viața școlară, trăit cu maximă intensitate de către fiecare dintre Dumneavoastră, în conformitate cu locul și rolul ce Vă revine în virtutea statutului deținut, misiunii și obiectivelor asumate.
Privind retrospectiv, putem afirma că a fost un an neobișnuit. În contextul situației epidemiologice umane a răspândirii infecției COVID-19 și efectele acesteia , finalizați anul de studii fără careuri solemne, examenele de bacalaureat și studii gimnaziale au fost anulate. Însă, cu siguranță, a fost un an valoros prin experiența oferită, prin numeroasele oportunități de avansare pe calea cunoașterii. Finalizarea anului școlar înseamnă startul în călătoria mult așteptată cu numele „Vacanța Mare.”
Pentru o altă parte din contingentul școlar trecerea de la un anotimp la altul constituie o perioadă fierbinte, la propriu și la figurat. Este vorba despre absolvenții ciclurilor gimnazial și liceal, chemați în aceste zile de cireșar să facă dovadă efortului depus în anii de studii. Notele obținute pe parcursul anilor sunt, fără îndoială, relevante, însă cele mai importante aprecieri vor fi cele pe care le va da însăși viața cu multiplele sale teste și provocări. Am certitudinea că absolvenții raionului posedă toate competențele necesare pentru a ieși învingători din aceste încercări. Rămâne doar să se mobilizeze, să lase la o parte emoțiile și atunci succesul nu va întârzia să apară.
Cu ocazia sfârșitului de an de studii Vă doresc tuturor sănătate, curaj, voie bună și împliniri pe măsura așteptărilor. Nu uitați că aveți datoria de a Vă iubi și stima părinții care V-au crescut, pedagogii care V-au îndrumat localitatea și raionul în care V-ați format ca personalități.
Stimați profesori, Vă aduc sincere mulțumiri, în numele Direcției de Educație și al meu personal pentru dedicația și contribuția Dumneavoastră la dezvoltarea personalității fiecărui copil și la promovarea valorilor naționale și general-umane. Ați fost și rămâneți promotorii bunătății, demnității și înțelepciunii.
Cu profund respect, Mihail Curciuc, director-interimar Direcția de Educație Sângerei