DISTRIBUIȚI

Vă aducem un mărțișor de sănătate și bucurie

În prima zi de primăvară, conform unei tradiții, ne dăruim unul altuia câte un suvenir mic, confecționat din fire de lână sau mătase de culoare albă și roșie, numit Mărțișor. Denumirea acestui talisman este legată de denumirea lunii martie și exprimă bucuria față de sosirea primăverii și trezirea naturii la viață, dragostea față de oameni. Mărțișorul, vestitorul drag al anotimpului de înviere transmite o atmosferă de adevărată Primăvară, în această perioadă a anului.
Mărțișorul este pentru noi nu numai o tradiție, ci și un simbol care ne aduce aminte să apreciem lucrurile mici, dar pline de semnificație: un buchet de ghiocei, un zâmbet sincer, o rază de soare. Mărțișorul e simbolul speranței, prosperării, credinței într-un viitor mai bun.
Culorile Mărțișorului – roșu și alb semnifică: albul – sinceritatea gândirii, pacea și speranța la o viață mai bună, roșul – dragostea și energia vieții. Firul, care leagă Mărțișorul, simbolizează legătura noastră cu natura, tradițiile, istoria, obiceiurile poporului nostru.
Cu prilejul sosirii primăverii și Zilei Mărțișorului, aducem sincere felicitări celor, care au așteptat cu nerăbdare această sărbătoare. Fie ca talismanul acestor zile – Mărțișorul, să Vă însoțească pretutindeni, iar mult așteptata Primăvară să Vă umple sufletul cu bucurie și parfumul tuturor florilor. Vă doresc o primăvară frumoasă, plină de bucurii și un 1 Martie cât mai superb, sublim. Să păstrăm emoția celui mai fascinant anotimp pentru întregul an, trăind clipe de fericire alături de cei dragi.
Cu deosebită considerațiune, Grigore Corcodel, președinte al raionului

Stimați participanți la conflictul armat de pe Nistru

Ziua de 2 martie este un reper în calendarul oricărui cetățean, fiind ziua în care omagiem veteranii de război, acei care au recurs la sacrificii pentru ca noi, astăzi, să putem trăi liber. Este un moment înălțător, un moment în care gândul nostru plin de recunoștință trebuie să ajungă la ei, cei care ne sunt alături, cu demnitate și cu simțul datoriei împlinite. Vă asigurăm că pentru noi, Dumneavoastră, veteranii de război, veți rămâne acele icoane ale curajului și devotamentului față de țară, Vă veți bucura mereu de tot respectul și admirația noastră.
Ne închinăm în fața celor care și-au adus sacrificiul suprem, jertfindu-se pentru cea mai nobilă cauză – apărarea țării. Avem datoria față de ei, adevărați eroi ai neamului, să păstrăm integritatea și libertatea acestei națiuni, destul de încercată de-a lungul timpului. Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace în Împărăția milei Sale eterne.
Generațiile prezente și viitoare au obligația de a-și onora veteranii și de a păstra vie amintirea celor care și-au sacrificat viața pentru ca noi, astăzi, să putem trăi liber.
Stimați combatanți, fie ca jertfa adusă de Dumneavoastră, adevărați martiri ai acestui neam, să rămână în memoria poporului ca testament al dreptății și demnității care merită a fi transmis generațiilor viitoare. Avem datoria sacră ca faptele din 1992 să nu fie date uitării și să fie înțelese și apreciate la justa valoare de către copiii și nepoții Dumneavoastră. Pentru aceasta Vă asigur de toată cinstirea și onoarea, actele voastre de vitejie vor rămâne mereu înscrise cu litere de aur pe paginile timpului și a istoriei națiunii noastre. Vă suntem recunoscători și Vă urăm sănătate trainică, cât mai multe zile senine, împăcare și tihnă sufletească.
Cu alese considerațiuni, Grigore Corcodel, președinte al raionului

P, BP