Mesaje de felicitare

Mesaje de felicitare

539
DISTRIBUIȚI

Cu prilejul Zilei Mondiale a Femeii din Mediul Rural

La 15 octombrie este marcată Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural, pentru a recunoaște și a susține implicarea lor în societate. Femeile de la sate se ocupă de obicei cu agricultura, administrarea micilor afaceri, învățământ, medicină, comerț, ele contribuie la bunăstarea familiilor etc. De aceea, cu siguranță merită multă atenție, sprijin și considerație din partea apropiaților și, desigur, a statului.
Preocuparea noastră este să investim mai mult în femeile din mediul rural, să protejăm drepturile lor și să le îmbunătățim statutul. Fac apel către întreaga societate să sprijine femeile să asculte vocile și ideile lor.
Această zi este un plăcut prilej de a le transmite gândurile noastre bune doamnelor din mediul rural al raionului. Din numele Consiliului Raional și al meu personal, Vă doresc să Vă mențineți mereu pe acest podium de verticalitate a femeiei care nu se lasă învinsă, știe și a dărui fericire, dragoste și iertare. Rămâneți la fel de puternice, hotărâtoare, optimiste, carismatice,frumoase, receptive la tot ce se numește lumina fericirii, norocului, adevărului,binelui pentru aproapele său.
Cu aleasă gratitudine, Vasili MARANDIUC, Președintele Raionului

Ziua Mondială a Bastonului alb

Ziua de 15 octombrie vine să ne amintească despre persoanele, care duc lipsă de comunicare firească, își trăiesc viața fără culorile ei aprinse. Dependenți de întuneric, o bună parte din ei nu au văzut nici odată apus de soare sau chipul mamei, nu știu măcar cum arată lumea în care trăiesc, deoarece viața lor înseamnă întuneric, alții zăresc doar fărâme din fețele celor dragi. Unii și-au pierdut vederea încă de la naștere sau pe când erau copii, alții – când fire de păr argintiu le-au acoperit tâmplele. Ei sunt semenii noștri, oamenii nevăzători sau slab văzători, cărora destinul le-a hărăzit greutăți prea sumbre, stăpânite de întuneric, având mereu o dorință aprigă de a o lua de la un capăt în fiecare zi. Nimeni din ei nu lasă mâinile în jos în fața greutăților vieții, fiindcă așa li-i dat de Cel de Sus, să fie puternici, dornici de a trăi, cu capacități de a percepe lumea, de a fi în felul lor liberi și independenți.
Marcarea acestei zile ne amintește, că printre noi se întâlnesc oameni, care reușesc să demonstreze, că deficiența de văz nu reprezintă o barieră de a se integra în societate, că ei pot, în pofida problemelor de sănătate, să se afirme în plan individual, social și profesional. Ei sunt acei, care zi de zi, dau exemple de eroism, dorință aprigă de a trăi. Vă doresc multă sănătate, optimism și bucurii din partea celor apropiați.
Cu deosebită considerațiune, Vasili MARANDIUC, Președintele Raionului

Stimați angajați din domeniul statisticii

În această zi deosebită Vă transmit cele mai bune gânduri și urări pentru contribuția Dumneavoastră la luarea deciziilor importante în dezvoltarea și prosperarea vieții fiecărui locuitor din raion.
Anume statisticii îi revine misiunea de a susține progresul economic și social prin furnizarea de informații relevante și sigure.
Datorită abnegației și profesionalismului de care dați dovadă statistica raionului a reușit să creeze din procesul anevoios de colectare a datelor statistice un bun public, care constituie obiectivul permanent și un subiect de reflecție pentru instituția în care activați.
Aș dori să menționez aportul Dvs. la susținerea procesului de dezvoltare prin realizarea diverselor schimbări benefice reformării cadrului metodologic, elaborării informației statistice și îmbunătățirii metodelor de colectare a datelor.
Vă adresez cele mai sincere urări de bine, să obțineți succese remarcabile în domeniul în care activați și să realizați cât mai multe acțiuni de anvergură în promovarea valorilor profesionale.
Cu profund respect, Vasili MARANDIUC, Președintele Raionului