DISTRIBUIȚI

Astăzi marcăm Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural.

Femei de la țară, care, cu siguranță, vor munci și astăzi când este marcată Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural.
În raion, cât și în Moldova, femeile și fetele din mediul rural suferă mai des de sărăcie. Ele sunt cele care muncesc greu din zori și până seara, care ne învață copiii în școli, care în lipsa bărbaților, plecați la muncă peste hotare, se ocupă de agricultură, au grijă de gospodărie și copii, administrează afaceri și depășesc cu mare dibăcie problemele cu care se confruntă, contribuind la bunăstarea familiilor și dezvoltarea economiei rurale.
Astăzi, femeile din mediul rural, ca niciodată au nevoie de sprijinul și susținerea noastră, deoarece ele rămân a fi partea cea mai vulnerabilă a societății, fiind afectate de sărăcie, șomaj și lipsite de perspective de dezvoltare. Iată de ce trebuie să le acordăm mai multă atenție, să depunem toate eforturile pentru a le sprijini, a le crea condiții mai bune de trai, să le protejăm drepturile.
Vă port recunoștință deosebită și Vă asigur că prețuiesc toate lucrurile bune pe care le faceți pentru comunitatea Dvs, raion și societate.
Cu prilejul Zilei Mondiale a Femeilor din Mediul Rural, Vă adresez calde felicitări, Vă urez multă sănătate, dragele noastre, să aveți parte familii trainice, putere și spirit, perseverență și speranțele împinite.

Ziua Mondială a Bastonului Alb

Mult stimați locuitori ai raionului cu deficiențe de văz. Ziua de 15 octombrie vine să amintească întregii societăți despre persoanele, care duc lipsă de comunicare firească, își trăiesc viața fără culorile ei aprinse. Dumneavoastră sunteți acei, care, zi de zi, dați exemple de eroism, de dorință aprigă de a trăi. Vă doresc multă sănătate, optimism și bucurii din partea celor apropiați.â

19 octombrie – Ziua Juristului
Stimați juriști,
Sărbătoarea profesională Ziua juristului, marcată anual la 19 octombrie, îmi oferă frumosul prilej de Vă adresa sincere urări de bine și de a-mi exprima recunoștința pentru contribuția substanțială adusă de Dumneavoastră la promovarea supremației legii și a accesului egal la justiția incoruptibilă pentru toți cetățenii raionului.
În perioada contemporană, profesia de jurist a devenit una dintre cele mai indispensabile și utile pentru cetățean, societate și stat. Anume în sarcina juriștilor este pusă protecția demnității, drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, iar eficiența activității desfășurate de majoritatea organelor de stat depinde în mare parte de competențele lor profesionale.
Vă mulțumesc pentru devotamentul, corectitudinea, onestitatea și principialitatea de care dați dovadă în activitatea de zi cu zi, asigurând respectarea drepturilor și îndatoririlor prevăzute de legislație.
Vă doresc multă sănătate, prosperitate, stabilitate și notabile realizări pe tărâmul profesional.

20 octombrie – Ziua statisticianului

Stimați colaboratori ai Direcției raionale pentru Statistică Sângerei,
Într-un fel, Dumneavoastră, statisticienii, sunteți privilegiați. Or, sunteți primii care aflați ce se întâmplă în raion, țară, sunteți cei care vedeți tendințele se ce înregistrează și, dacă e să judec după datele pe care mi le furnizați, cred că aveți motive să fiți optimiști – lucrurile evoluează în bine. Continuați-Vă activitatea cu același profesionalism.
Sărbătoarea Dumneavoastră profesională îmi oferă un prilej deosebit de a Vă aduce sincere felicitări și urări de sănătate. Bucurați-Vă de cheia succesului, de rezultatul muncii migăloase, de respectul câștigat prin hărnicie. Să aveți parte de realizări frumoase, cifre îmbucurătoare și informații veridice. Fie ca cuibul familial al fiecăruia să devină un minunat refugiu de odihnă și plăcere.
Cu deosebită considerațiune, Grigore Corcodel, Președintele raionului

achitat din bani publici