Mesaje de comemorare a eroilor căzuți în războiul de pe Nistru

Mesaje de comemorare a eroilor căzuți în războiul de pe Nistru

14
DISTRIBUIȚI

Stimați veterani,

2 martie este una din acele zile când de fiecare dată venim cu scuze către familiile celor care și-au pierdut viața în acel conflict. Faptul că Republica Moldova este independentă se datorează și eroismului vostru, stimați combatanți!. Prin propria jertfire ați făcut ca statul nostru să existe.  Visul și dorința pentru apărarea teritoriului exprimată prin acțiuni de luptă nu trebuie uitată și astăzi avem nevoie, mai mult ca oricând, să fim consolidați, să fim împreună în acțiune și uniți nu doar teritorial, dar și ca țară, ca și popor.  În semn de solidaritate pentru cei afectați de război ne plecăm frunțile în rugă pentru pace.

Stimați combatanți,

Vă mulțumim pentru actele de sacrificii, pentru pacea zilei de astăzi și ne rugăm Domnului pentru voi și pentru pacea zilei de mâine. Pentru pace în toată lumea. Vă dorim tuturor multă sănătate, bucurie și fericire, noi izbânzi în activitățile cotidiene. Fie ca jertfa adusă de D-voastră, cei care a-ti plecat la acest război să luptați pentru demnitatea de neam, să rămână pentru totdeauna în memoria acestui popor. Noi ne mândrim cu D-voastră și e necesar în permanență să facem ca viața să vă devină mai ușoară, precum o meritați. Fie ca peste ani, faptele din 1992 să nu cadă pradă prafului uitării și să fie înțelese și apreciate de copiii și nepoții D-voastră.

Veșnică pomenire celor căzuți pe câmpul de luptă! Ne închinăm în fața celor care au revenit  și și-au construit o viață acasă. Pentru ei, pentru urmașii lor, viața are prioritate. Așa cum, pentru ucraineni, viața în libertate are prioritate acum – lecția, pe care o învățăm în acest an, având războiul la hotar. Avem cu toții sfânta datorie de a păstra pacea și libertatea în țara noastră.