DISTRIBUIȚI

Stimați veterani ai conflictului armat din Transnistria,
Ziua de 2 martie rămâne în memoria noastră drept o apreciere glorioasă adusă eroilor căzuți în Războiul de pe Nistru, un conflict ce nu ar fi trebuit să fie dezlănțuit, un război care reprezintă un capitol tragic din istoria poporului nostru, aducând multă suferință, pagube materiale și jertfe umane.
Anul 2022, a fost declarat Anul Recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, iar noi, avem obligația morală să-i comemorăm pe cei care nu mai sunt, eroii care și-au dat viața pentru independența țării, căci datorită jertfirii lor noi astăzi avem un nume, un tricolor, un imn.
Acea perioadă dramatică rămâne nu doar în filele istoriei, ci și în soarta multor familii, în sufletele celor care au trecut atunci prin suferințe.
Este de datoria noastră să păstrăm veșnic viu eroismul celor peste 300 de moldoveni, inclusiv, și a tinerilor din raionul nostru care au fost răpuși în timpul conflictului armat de pe Nistru. Acesta este tributul plătit de poporul nostru: mult prea greu, mult prea viu și mult prea dureros. O rană care doare, macină și sângerează.
Totodată, astăzi aducem mulțumiri celor care au ținut piept în conflictul de pe Nistru. Onorăm sacrificiul fiecărui erou și ne închinăm onest și demn în fața polițiștilor, militarilor și voluntarilor care și-au făcut datoria față de Patrie în acele vremuri de grea cumpănă.
În numele Consiliului Raional Sângerei și al meu personal, Vă doresc multă sănătate, stimați veterani, prosperitate, copiii să Vă fie fericiți, să Vă bucurați de succesele celor dragi, să aveți parte de căldură în suflet, armonie și împliniri în familiile Dumneavoastră.
Cu aleasă considerațiune, Grigore Corcodel, președintele raionului

P,BP