DISTRIBUIȚI

Ziua de 2 martie, declarată oficial Ziua comemorăreii eroilor ce au luptat în războiul de pe Nistru, este un prilej de a ne aminti de bravii noștri ostași, care prin conștiință de devotament, pentru neam și țară au luptat pentru integritatea și independența Patriei, fapt pentru care avem datoria morală să le purtăm cinste și onoare.
Cu durere în suflet recunoaștem că motivul conflictului declan-șat în anul 1992 rămâne astăzi nesoluționat. Sperăm că eforturile conducerii republicii, privind reintregirea teritorială se vor încununa de succes, iar cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului vor trăi în liniște și pace.
Astăzi ne amintim cu recunoștință de eroismul și curajul tuturor militarilor și combatanților implicați în acest conflict. Cu plecăciuni și cu urări de sănătate vin către toți veteranii războiului de independență, adresând cu acest prilej cele mai calde urări eroilor ce au ținut piept luptelor din Transnistria: Octavian BANARU, Valeriu CRIGAN, Vitalie LUPAȘCU, Andrei și Grigore GUZUN, Vasile ISAC, Iurie CIRIMPEI, Nicolae MALANCIUC, Vasile BOBESCU, Anatolie TURCUMAN, Petru DONȚU, originari din orașul Sângerei, Gheorghe URECHIANU, din Bilicenii Vechi, Victor PATRAȘCU, din Alexăndreni, ș.a.
În numele Consiliului raional Vă felicit, dragii mei! Să Vă dea Domnul sănătate, bucurie, liniște, o viață îndelungată și plină de pace. Toată stima și recunoștința pentru cei ce au supraviețuit și vie memoria celor ce și-au pierdut viața, ca astăzi să trăim într-o țară democrată și independentă.
Cu toată considerațiunea, Președintele raionului,
Vasili MARANDIUC