DISTRIBUIȚI

Ochii obosiți, cu cearcăne, sunt spaima celor mai mulți dintre noi atunci când ne trezim și ne uităm în oglindă dimineața. Pentru a înlătura aceste efecte negative, există câteva remedii naturale foarte ușor de pus în practică.

Ceaiul verde: Un remediu clasic, dar foarte eficient pentru cearcăne și pungi sub ochi. Are efect puternic antioxidant, ajutând la eliminarea lichidului blocat în țesuturi în zona ochilor și la estomparea nuanțelor vineți ale cearcănelor. Dacă ai astfel de probleme cu ochii, pune două pliculețe de ceai în apă fierbinte și lasă-le timp de 3-5 minute. După ce s-a răcit, pune pliculețele pe ochi și acoperă cu un prosop moale. Tot odată, alungi frigul iernii și semnele îmbătrânirii cu o cană de ceai delicios și sănătos.

Albușul de ou: Ai nevoie de 1-2 albușuri pe care trebuie să le bați și să le aplici pe pielea de sub ochi cu ajutorul unei perii sau al unui prosop moale. Acesta este un remediu excelent pentru ochii umflați și obosiți, întrucât ajută la restabilirea echilibrului pielii și al sângelui de la nivelul ochilor.

Cartofi: iar cartofii fac adevărate minuni împotriva inflamațiilor din corp, fie că este vorba de umflături, vânătăi, cearcăne sau pungi sub ochi. Conțin substanțe care reduc zonele tumefiate și intens pigmentate, așa cum este în cazul pungilor de sub ochi și al cearcănelor. Curăță un cartof de coajă, spală-l, apoi taie felii subțiri. Așează feliile pe ochi și stai întinsă timp de cinci minute, schimbând feliile de cartofi.
.
Apa cu lămâie: Consumul excesiv de sare reprezintă cauza majoră a apariției pungilor de sub ochi, dar și alcoolul care are o influiență importantă. Pentru a elimina rapid elementele din organism care sunt responsabile pentru pungile de sub ochi, bea dimineața, imediat după ce te-ai trezeit, două pahare de apă călduță în care ai stors o jumătate de lamâie. Scapi astfel de toxinele și sarea care îți dau aspectul de ochi umflați.

Laptele: Odată cu trecerea anilor, pielea își pierde elasticitatea, iar gravitația, un inamic serios al tinereții, își pune amprenta. Pungile de sub ochi apar și din cauza faptului că pielea nu mai este suficient de fermă pentru a susține țesuturile grase de sub ochi. Proteinele și grăsimea din laptele integrat hidratează tenul uscat și hrănesc pielea obosită și sensibilă din jurul ochilor, ajutând la estomparea pungilor. Aplică laptele rece pe două dischete demachiante și apoi pune-le pe ochi. Lasă-le să acționeze câteva minute și apoi clătește-te.
Dar nu uitați că și o alimentație corespunzătoare furnizează corpului, toate ingridientele de care are nevoie pentru a funcționa la parametri optim. În plus, pielea va fi hidratată și elastică, mai ales cea din jurul ochilor. Consumul zilnic de fructe și legume va trimite către organism necesarul de vitamine și minerale. Pentru a scăpa de problemele cu ochii umflați trebuie să mâncați alimente bogate. De asemenea, trebuie scăzută și cantitatea de sare și pentru a-ți păstra tenul hidratat și fin, ai nevoie de vitamina A, care previne uscarea și întărirea pielii. Alege legumele de culoare verde-închis, indiferent că le consumi proaspete, congelate sau fierte. Nutriționiștii recomandă spanacul, brocolli și frunzele de nap.