DISTRIBUIȚI

La 1 martie curent în incinta Muzeului Raional de Istorie și Etnografie din Telenești, în sala de expoziții temporare a avut loc vernisarea Expoziției-Concurs de mărțișoare, care este organizată în cadrul Festivalului Raional Mărțișor-2022 cu genericul: ,,Mărțișorul – medalia de aur al primăverii’’ Ediția-XIII-a.

Moderatorii acestei activități au fost voluntarii și prietenii muzeului dna Lilia Plinschi cu feciorul său Alexandru.

Activitatea s-a început cu o duioasă melodie de primăvară, care a fost interpretată de către Liliana Gâdei și Vitalie Bogdan.
La sărbătoarea de 1 martie 2022 au fost prezenți: vice președintele raionului Alexandru Tăburceanu, șeful Secției Cultură Tineret și Sport Pavel Casian cu specialiști Olesea Cațer și Violeta Florean, directoarea Centrului de Creație pentru copiii Tatiana Crudu, metodista de la Biblioteca Publică Raională ,,Vasile Alecsandri” Svetlana Bunduchi și meșterii populari ai AO UMPRM a Filialei Telenești.
Cu un cuvânt cald și frumos ca ghiocelul de primăvară ne-a felicitat vice președintele raionului Telenești dl Alexandru Taburceanu.
Dl Pavel Casian, șef Secție Cultură Tineret și Sport, care a vorbit despre activitățile, care urmează să se petreacă pe parcursul lunii martie și a adus un cuvânt de felicitare, Maestrului Eugen Doga,cu ocazia zilei de naștere.

Continuarea citiți în n.11 din 4 martie 2022