DISTRIBUIȚI

        Zilele trecute, s-a desfăşurat Maratonul pentru Sănătatea Tinerilor cu genericul „Prin credinţă vom învinge SIDA”, în care au fost implicaţi mulţi tineri, elevi ai gimnaziilor şi liceeni din instituţiile preuniversitare din raion. Participanţii au transpus mesajele anti-sida, anti-narcomanie şi anti-trafic de fiinţe umane prin poezii, esee, desene şi lucrări grafice.

    Gala premiilor preşedintelui raionului Vasili MARANDIUC pentru cele mai reuşite participări la maraton a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului raional. Pe lângă premiile conferite de preşedinte, au fost instituite şi oferite încă două premii din partea organizatorilor Proiectului „Prin credinţă vom învinge SIDA”: În acest sens, s-a făcut referire la Premiul Preotului (oferit de părintele paroh Vasile CIOBANU de la Biserica „Sfântul Nicolae” din Costeşti şi Premiul Doctorului (din partea consilierului raional, medicul Arcadie COVALIOV), pentru cea mai bună poezie anti-sida şi pentru cel mai reuşit şi profund desen.

La activitatea de premiere au participat 22 de tineri, lucrările cărora au fost selectate drept importante din punct de vedere al abordării tematicii maratonului. Ei au fost…

continuarea o veți citi în numărul 16 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Vera TABARCEA