DISTRIBUIȚI

Temerile tatălui bebelușului din satul Bălășești, ucis în chinuri groaznice, s-au adeverit. Bunica și mama acestuia, care i-ar fi făcut un ritual de exorcizare, sunt internate la spitalul de psihiatrie din municipiul Bălți, iar medicii de acolo urmează să stabilească dacă au fost sau nu, fiecare în parte, conștiente de acțiunile lor.
Reamintim că incidentul a avut loc pe data de 10 mai, în satul Bălășești. Cel care a anunțat oamenii legii a fost bunicul copilului, care locuiește separat într-o anexă din gospodărie. Acesta a povestit oamenilor legii că în momentul în care a intrat în încăperea unde se aflau soția, fiica sa, dar și bebelușul, acestea citeau o carte de rugăciune, iar copilul era deja fără suflare.
Informația a fost confirmată de către procurorul pe caz, Marian Ramașcan. Potrivit lui, oamenii legii au dubii în privința sănătății mintale a celor două femei. „Medicii de la spitalul de Psihiatrie urmează să se expună dacă mama și fiica erau conștiente de faptele lor la acel moment.”
Tot el a declarat că expertiza medico-legală încă nu este finalizată, însă, preliminar, copilul a suportat traume ale capului, prin presare. Acesta prezenta multiple echimoze și fracturi ale craniului.
Tatăl bebelușului spune: „Cu o săptămână înainte de tragedie, în urma unor certuri cu soția, am luat fetița și am mers la părinții mei, care locuiesc în satul vecin Pepeni.
Psihologa Zinaida Gribincea susține că mama copilului ar fi putut dezvolta o depresie postpartum, care putea degenera cu ușurință în psihoză postpartum, mai ales sub influiența mamei sale, care ar avea dereglări psihice grave.
Potrivit lui Vitalie Calinovschi, șef-interimar al Inspectoratului de Poliție Sângerei, pe acest caz a fost deschisă o cauză penală. Poliția urmează să stabilească toate circumstanțele.