DISTRIBUIȚI

De astăzi, 1 aprilie, 2022 Guvernul Republicii Moldova și Ministerul Muncii și Protecției Sociale au promis creșterea pensiilor cu 20,8% . Suplimentar toate pensiile vor fi majorate cu suma fixă de 171 de lei. Am întrebat beneficiarii: Credeți în promisiunea dată și în ce măsură vă bucură acest fapt?

Gheorghe Jaruc , 80 de ani or. Sângerei:„ Eu și soția ne bucurăm. Fiecare majorare are importanță. Ne mărește guvernul pensiile cu cât poate. De unde mai mult dacă țara-i săracă și în jurul nostru e război. Mulțumim cu cât ni se majorează. De-ar fi pace să ne putem folosi de pensiile și indemnizațiile care ni se dau.”

Eudochia Crihan, vânzătoare: „Nu cred , pentru că m-am dezamăgit anterior. Spun asta pentru că ni s-a promis ajustarea pensiilor minime până la 2000 lei, dar nu s-au ținut de cuvânt. La o parte din pensionari li s-au majorat până la acest nivel. O altă parte, ca și mine am rămas dezamăgiți, cu aceeași pensie de 1500, 1600 de lei. Sunt încrezută că după 1 aprilie mulți dezamăgiți o să apară.”

Elena Baltag:„ Lucrez după pensionare , neîntrerupt, pentru că pensia era mică și nu mă puteam descurca cu toate cheltuielile obișnuite. După 7 ani de muncă mi s-a valorizat pensia prin recalculare. Acum ridic lunar 2400 lei. Am calculat cât o să mi se majoreze pensia după 1 aprilie. Clar că nu e suficient, pentru că îngrozitor s-au majorat prețurile la orice produs. Dar acesta e situația în țară., înțelegem. Cu majorările care vor fi operate începând cu 1 aprilie , tot e un pas înainte. E dovadă că actuala guvernare are grijă de cetățenii săi. Pace să fie, nu război ca în Ucraina, că cu lipsurile ne-am obișnuit”.

Continuarea citiți în n.15 din 1 aprilie 2022