Maia Sandu: Alegerile anticipate trebuie să se întâmple cât...

Maia Sandu: Alegerile anticipate trebuie să se întâmple cât mai curând

55
DISTRIBUIȚI

Alegerile anticipate trebuie să se întâmple cât mai curând.
Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu după revenirea din vizita oficială de la Bruxelles, transmite Știri.md.

«Depășirea acestei crize profunde se poate face doar dacă depunem eforturi pe ambele planuri, intern și extern. Componența actuală a Parlamentului nu are nici soluții, nici legitibilitate și nici credibilitate. Deputații care se vând și se cumpără nu pot forma un fundament stabil previzibil și responsabil pentru un Guvern curajos. De aceea alegerile anticipate trebuie să se întâmple cât mai curând», a declarat Maia Sandu.
Totodată, Maia Sandu a menționat că moldovenii au nevoie de susținerea partenerilor externi în această perioadă de criză.
«Din păcate deputații PSRM-Șor prin decizii iresponsabile au creat obstacole majore pentru ca țara să obțină asistență din partea UE. Deputații iresponsabili au compromis șansele să se obțină asistență externă. Aceste ajutoare substanțiale pentru Moldova pot fi obținute doar cu o majoritate parlamentară responsabilă care să corecteze legile adoptate de socialiști și deputații lui Șor. Astfel, alegerile parlamentare anticipate sunt necesare cât mai curând», a subliniat Maia Sandu.
Știri.md amintește că liderul PSRM, Igor Dodon, a dat ultimatum președintei Maia Sandu ca până la data de 1 februarie să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru.

știri.md