DISTRIBUIȚI

Președinta Maia Sandu a înaintat un candidat la funcția de prim-ministru. Este vorba despre Natalia Gavriliță. Anunțul a fost făcut pe 27 ianuarie curent în cadrul unei conferințe de presă la Președinție.

„Acum fracțiunile din parlament vor avea posibilitatea dacă cu adevărat își doresc alegeri anticipate”, a spus Maia Sandu.
Natalia Gavriliță a fost ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu. Ea a fost director general la Fondul Global pentru Inovații (FGI) cu o experiență vastă în domeniul consultanței în domeniul guvernării și dezvoltării. Înainte de a se alătura (FGI), a fost secretar de stat la Ministerul Educației unde a promovat reforme cu impact puternic în finanțarea educației, evaluarea studenților și guvernarea școlilor.
A petrecut câțiva ani la consultanța de dezvoltare Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate.
Înainte de aceasta, a deținut funcții de conducere în cadrul Oficiului Guvernului Republicii Moldova și al Ministerului Economiei, lucrând în domeniul reformei administrației publice, al planificării strategice și al coordonării donatorilor.
Natalia deține un M.P.P. în politica publică de la Școala Harvard Kennedy și un B.A. în Legea de la Universitatea de Stat din Moldova.