DISTRIBUIȚI

Luna februarie este perioada când elevii culeg în cadrul Olimpiadei raionale pe discipline școlare roadele muncii lor asidui la știință de carte. În urma rezultatelor obținute la Olimpiada raională la limba și literatura română, a fost format lotul olimpic, din olimpici care vor participa și la Concursul republican la disciplinele școlare de la Chișinău și vor fi însoțiți de profesoara de la Liceul „Ion Creangă” din satul Rădoaia, Lucia Clipca.
Potrivit informației expuse de Ion Roșca de la Direcția Educație, responsabil de desfășurarea Olimpiadei școlare, dintre toți participanții la Olimpiada raională la disciplina limba și literatura română excelente lucrări și răspunsuri au prezentat: eleva Daria Dohotari, clasa a IX -a, a Gimnaziului „Gr. Vieru” din satul Heciul Nou. Profesoara care o instruiește la această diciplină este Marina Patrașcu. Eleva de excelență va face parte din lotul olimpic.
Va pleca la Olimpiada republicană și eleva profesoarei Veronica Guzun de la LT„M.Eminescu” din or. Sângerei. Este vorba de liceana Ana Gojinevschi, care a avut o prestație de excepție la etapa raională a concursului , inclusiv prin eseul prezentat. Altă elevă de nota „10” este Tabida Grumeza, elevă în clasa a XI-a a liceului din satul Rădoaia, profesoară Lucia Clipca. Ea va însoți lotul olimpic la Concursul republican pe discipline școlare, la limba și literatura română. Dintre elevii claselor a XII care au participat la olimpida raională, cel mai bun rezultat a demonstrat Ionel Gagiu, elev al profesoarei Angela Banaru de la LT„Olimp”. Încurajați de rezultatele obținute la Olimpiada raională, olimpicii continuă să se pregătească, studiază în continuare, în speranța să fie tot atât de buni și la Olimpiada republicană. Le dorim succese lor și bucuria realizării, inclusiv profesoarelor lor.