DISTRIBUIȚI
În poză: beneficiarii se bucură de prețuri reduse

În ajun de Anul Nou cetăţenii oraşului Sângerei, în special pensionarii, s-au bucurat de deschiderea unui magazin social, care pune la dispoziţia lor drept consumatori, produse alimentare la un preţ mai redus decât în magazinele obişnuite din reţeaua comercială sau pieţele alimentare. În ziua inaugurării magazinului şi tăierii panglicii beneficiarii s-au înghesuit la coadă să fie printre primii cumpărători şi să se bucure de serviciile unui magazin social pentru ei, adică de preţuri mult mai reduse la produsele alimentare.

Magazinele sociale pentru pensionari, invalizi, alţi reprezentanţi ai păturilor social vulnerabile este un proiect social. El se extinde în toată ţara, inclusiv şi în oraşul şi raionul Sângerei. În calitate de susţinător al acestui proiect în teritoriu este Vitalie TABARCEA. Organizator al deschiderii magazinului şi a sensibilizării populaţiei, el a participat la tăierea panglicii:
„Magaziunul Social este deschis în piaţa RIO din strada Boris Glavan, în localul fostului magazin ODIDO.
La sărbătoare au paticipăt mulţi beneficiari ai magazinului, care până la acest moment au primit cardul de beneficiar. Sunt pensionari, invalizi de toate vârstele şi categoriile care au înregistrat cardul de beneficiar al magazinului, prezentând actele necesare, a punctat mesajul său Vitalie TABARCEA.
Beneficiarii care intrau în magazin erau nerăbdători să vadă dacă întradevăr preţurile sunt mai joase. Din momentul deschiderii magazinului, ei au procurat şi procură zilnic: pâine socială la 2 lei bucata, hrişcă la 9 lei kg.
Magazinul este aglomerat zilnic, deţinătorii de carduri, beneficiarii se folosec de drepturile lor de cumpărători. Deschiderea magazinului este o bucurie la acest prim început şi o rază de speranţă, că se vor alimenta mai pe săturate şi pensia mizeră care o au le va ajunge să supraveţuască mai cu încredere, că au măcar o pâine socială la preţul de 2 lei cu siguranţă o au şi o vor avea, odată cu deschiderea magazinului social.