Maestrul Dolgan, în povestea eternității sale

 Maestrul Dolgan, în povestea eternității sale

43
DISTRIBUIȚI

 Casa raională de cultură „Nicolae Iorga” a găzduit Festivalul – concurs Tinerețe pe portativ a interpreților de muzică ușoară sub genericul„De ce plâng chitarele?”Festivalul a fost un omagiu regretatului maestru la 80 de ani de la naștere. Atât din partea micilor concurenți, cât și a celor din categoriile de vârstă mai mari au răsunat voci  cu farmec și relevanță încât s-au ridicat până  la eternitatea maestrului.

 Potrivit lui Valeriu Rusu,organizatorul  evenimentului,„ în prima parte a concursului au evoluat ansamblurile vocal – instrumentale, conduse de Iurie    Ivancea de la Centrul de Creație și Agrement Sângerei, de Sergiu Mereuță de la Centrul de Creație și Agrement Chișcăreni și Formația „Art Bănd”a  Școlii de Artă din or. Biruința. Din dragoste față de marele compozitor și muzician, fiecare dintre concurenți, au prezentat obligatoriu câte o piesă muzicală compusă și interpretată în viață de eternul compozitor și interpret .”

 În partea a doua a  concursului au evoluat  soliști vocaliști și soliști instrumentiști, conform  cerințelor festivalului. Această etapă a demarat prin prezența în scenă a micii interprete în vârstă de 10 ani Nina Boleac, care a ocupat și primul loc în această categorie de vârstă. Echipa de experți(președinte Tamara Deleu, specialistă principală în cadrul Secției Cultură) a apreciat nivelul de pregătire al formațiilor și interpreților individuali. Învingătorilor s-au conferit diplome de „Laureat”și premii bănești.

 Deținătorul premiului special al Festivalului-concurs în valoare de 700 lei  a devenit Ansamblul„Alfabetul B”, condus de Iurie Ivancea. Dintre interpreții individuali de premiul special s-a bucurat  Ionuț Mereuță de la Centrul de Creație Chișcăreni. Ca și în ediția trecută cu premiul mare„Mihai Dolgan”, în valoare de 800 lei a fost apreciată evoluția Formației Laiff, condusă de Sergiu Mereuță. Au fost acordate mai multe premii pentru locurile I,II și III, cât și mențiuni. Astfel prin sprijinul organizatorilor concursului, a prezentatorilor Anastasia și Valeriu Rusu , participanții au creat maestrului din eternitate încă o poveste de recunoștință și neuitare pentru colosala sa creație muzicală și au așezat-o în necuprinsul eternității sale.