DISTRIBUIȚI
În poză: învingătorii turneului, alături de organizatori

În incinta Sălii de Sport a L.T „A. Agapie”din comuna Pepeni s-a desfăș-urat, recent, a doua ediție a Turneului Republican la Șah în memoria academicianului ANDREI GALBEN.

Competiția a reunit elevii din satele raionului și studenți de la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, care s-au încadrat într-o luptă aprigă pentru a ajunge în vârful piramidei de șah. Astfel cupa academicianului Andrei Galben a fost înmânată șahiștilor de la liceul gazdă, fiind urmați în clasament de elevii Școlii Sportive „D. Atanasov” din orașul Sângerei, al treilea loc în turneu fiind ocupat de elevii Gimnaziului „Catinca și Ilie Galben” din satul Sloveanca. Mihail BÎRSAN, vicepreședintele raionului, și-a exprimat încântarea de a organiza Turneul Republican la Șah pentru Cupa academicianului Andrei Galben anume în vecinătatea localității de baștină a regretatului rector al ULIM, menționând că acesta este un eveniment sportiv de bun augur, ce dezvoltă logica și influențează rezultatele școlare ale elevilor.
În acest an, Turneul de șah organizat în memoria academicianului din Sângerei a adunat peste 50 de participanți, fiecărui învingător revenindu-i diplomă de participare, medalie și un premiu bănesc.