DISTRIBUIȚI

Prin decretul Președintelui Republicii Moldova, din 27 august, 2020 directoarei Liceului Teoretic „Olimp”din Sângerei, Ludmila Șișcanu i s-a conferit înalta distincție de stat, ordinul„Gloria Muncii.” Profundele sentimente de recunoștință pentru munca ei zi de zi, pentru calitatea procesului educațional și crearea condițiilor impecabile de studii pentru elevi și profesori, dar și pentru calitățile organizatorice-nepereche a procesului educațional, premianta le-a trăit și resimțit în cadrul ceremoniei oficale, organizate la nivel de stat, unde Igor Dodon i-a înmânat înalta distincție și i-a mulțumit pentru ceea ce reușește.
Onorați pentru meritele apreciate ale directoarei,colegii săi, elevii și profesorii, întreaga populație școlară i-au adus cele mai sincere felicitări și înalte considerațiuni Ludmilei Șișcanu cu ocazia conferirii ordinului „Gloria Muncii”.„Suntem onorați și fericiți să Vă avem alături, suntem cei mai norocoși că sunteți directoarea instituției unde învățăm și muncim și Vă dorim în continuare activitate prodigioasă, performanțe deosebite și mult succes”, au împărtășit fiecare dintre ei.
Școala, ca instituție de învățământ,ca liceu, ca proces educațional,ca palat al cunoștințelor , ca forfot al întregii populații școlare este sufletul și respirația Ludmilei Șișcanu. Ea reușește uimitor de multe, nu se lasă depășită nici de un munte de greutăți, praguri, nu dă înapoi. Știe a merge înainte, spre performanțe. Câte delegații nu au fost în liceu, din țară, România și Uniunea Europeană, au rămas surprinși de nivelul performant al instituției și al procesului de organizare. Petrișor Dumitrescu, Consulul general al Consulatului României la Bălți a rămăs mult timp fără cuvinte, după întreaga și prelungita sa vizită în liceu. În loc de rămas bun, i-a spus directoarei și echipei pe care o conduce, că ea „este binecuvântată pentru misiunea în învățământ care o are. La Liceul Teoretic din Sângerei a făcut totul, a transformat „Olimp”-ul în instituție fără egal în Moldova, dar și România. În Republica Moldova e mare nevoie de Dvs la alt nivel,” a apreciat cu sincere recunoștințe consulul.
Mai nou, până la începerea anului școlar propriu – zis, în urma acreditării susținute cu brio, Liceul „Olimp” a primit premiul pentru merite deosebite în promovarea culturii calității în educație și cercetare. Ludmila este o profesoară ca o lumină, astfel este apreciată. Rămâne a fi enigma forfotului olimpic care domină în liceu, a setei de carte și de cunoștințe. Ea este îngerul păzitor al acestei instituții moderne. Aici fila de carte este aurită, inclusiv prin înalta distincție de stat, cu care a fost apreciat zbuciumul, pregătirea și puterea de a promova învățământul de calitate.
Este personalitatea cu care se mândrește Direcția Educație, întreaga breaslă pedagogică și raionul în amploarea sa.