DISTRIBUIȚI
Foto: UNIMEDIA

(update 15:20) Cu majoritatea de voturi, deputații au votat demisia Tatianei Cunețchi de la Curtea de Conturi, însă fără a fi anunțate motivele invocate de membra CC.

(update 15:05) Aleșii au revenit în sala de ședință. Cu 55 de voturi a fost votat directorul adjunct al SIS, Artur Gumeniuc, care este consilierul președintelui Igor Dodon în domeniul apărării şi securităţii naţionale, dar și secretar al Consiliului Suprem de Securitate

(update 14:45) Deputații au luat o pauză, vor reveni începând cu ora 15:00.

(update 14:40) Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a propus în plenul Parlamentului candidatura lui Alexandru Esaulenco în funcția de director al Serviciului Informații și Securitate (SIS). Dânsul a fost votat cu 59 de voturi.

(update 14.10) Vicepreședinta Parlamentului din partea PDM, Monica Babuc, cere introducerea pe ordinea de zi, audierea ministrului de Externe, Nicolae Popescu, pe motiv că doi deputați au votat la APCE revenirea delegației ruse la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Propunere refuzată de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

(update 14:15) La ședință sunt prezenți 86 din 101 deputați, lipsesc democrații Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu și Vladimir Andronache, de asemenea fracțiunea Partidului Șor. Lipsesc si câțiva deputați care participă la APCE. Parlamentul se întrunește astăzi într-o nouă ședință plenară. Pe ordinea de zi sunt mai multe subiecte. Deputații vor examina astăzi proiecte de lege pentru modificarea unor acte legislative.

De asemenea, va fi adoptată hotărârea privind încetarea mandatului de membru al Curții de Conturi, precum și numirea în funcție a directorului Serviciului de Informații și Securitate.

Întreaga ordine de zi o puteți vedea aici.

UNIMEDIA va retransmite live.