DISTRIBUIȚI

Am cunoscut-o acum 4 ani, când profesorii ei de la Școala Raională de Arte Plastice „Nicolae Moisei” ne-au invitat la Expoziția personală a absolventei lor, vernisajul căreia s-a produs în inima Chișinăului – Biblioteca Municipală „B. P. Hajdeu”.

Atunci Cornelia Druță era proaspătă studentă a Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” și am fost mândri să constatăm, că tânăra ineșteancă reușise deja să cucerească inimile noilor săi profesori și admiratori.
…Patru ani au zburat ca gândul colorat al fetei și iat-o ajunsă la LIMAN.
Iar zilele acestea Cornelia Druță, în fața unei impozante și exigente Comisii, a susținut un important examen: Lucrarea de Diplomă.

Altfel spus, Cornelia Druță a devenit pictoriță cu acte în regulă.
Fericita absolventă a prestigiosului Colegiu ne anunță, că în perioada 01-10 iulie 2021, în curtea Academiei de Arte (strada 31 August 1989/137) vor fi expuse lucrările de diplomă ale promoției 2021, inclusiv lucrarea pictoriței din Inești, Cornelia Druță.
Pe pagina Fb a Corneliei găsim la loc vizibil aceste cuvinte: „Voi construi o forță, în care mă voi refugia pentru totdeauna. Vreau să trăiesc marea aventură de a fi tu însuți” (Simone de Beauvoir).

Ion Cernei

Continuarea citiți în n.26 din 2 iulie 2021