DISTRIBUIȚI

Când vine vorba despre cineva care prin voia Domnului a fost chemat la El, prezența-i printre cei vii transformându-se în amintire, devine anevoioasă găsirea cuvintelor potrivite ce ar exprima ceea ce a fost acest cineva cu adevărat, iar gândurile o iau razna. Ne amintim încă o dată de cei despre care încă nu putem vorbi la trecut, ne întristăm din nou, împreună cu rudele lor, căutăm cuvintele potrivite pentru a înlocui golul lăsat de ei, cei plecați, care ne privesc enigmatic de Dincolo, parcă întrebându-ne dacă am înțeles care este rostul vieții și menirea noastră pe pământ..

În aceste zile ne dăm seama că mulți dintre cei buni au plecat pe calea neîntoarcerii și că unii dintre noi avem tot mai puțini prieteni aici și tot mai mulți Dincolo. Ne dăm seama că trebuie să învățăm să acceptăm că ei nu mai sunt, să trăim și pentru ei, mai ales, să facem cât mai multe fapte și în numele lor să le mângâiem copiii rămași singuri, să le sprijinim familiile, să le îndreptăm mormintele, să le mulțumim pentru tot ce au reușit să realizeze, ca noi să putem continua…

Nu putem fi despărțiți, pentru că legătura dintre noi e aceiași…

De un an de zile sufletul soțului GHEORGHE ȚURCANU, veritabil exemplu de omenie, hărnicie și punctualitate, s-a mutat la Tatăl Ceresc. Anul acesta COVID – ul a secerat viețile multor personalități de valoare, colegi de breaslă, rude, prieteni… Rămășițele lor pământești, dovada trecerii prin această viață, se află semănate printre osemintele altor adormiți întru Domnul, de care se dezbracă sufletele la momentul de taină, în imensele cimitire, în care își dorm somnul de veci cei duși dintre noi cu mulți ani în urmă.

Continuarea citiți în n.18 din 30 aprilie 2021