DISTRIBUIȚI

Recent bunul nostru coleg, Mihai Ungureanu, dintotdeauna senin și deschis, și-a sărbătorit remarcabilul jubileu al vieții, cu bucuria apariției încă a unei noi cărți, evenimente cu care din suflet îl felicităm. Totodată mai consemnăm cu recunoștință și cald mulțumesc, anii împliniți, care i-a dăruit iureșului grădiniței noastre: peste 60 de ani de muncă, carieră. A muncim mult, frumos cu dăruire, și excepțional talent muzical și artistic. Nu ne mai încumetăm să-i cerem muncă în continuare. Cu drag, mult și cu destoinicie s-a dăruit. În acest context înscriem în letopisețul timpului și activității grădiniței evenimentul: „La revedere, grădiniță pentru Mihai Ungureanu”.
Aceasta nu înseamnă închiderea portiței. Ei a fost o comoară și ne-a lăsat valori și comori. Copiii crescuți la grădiniță prin muzica și valorile sale muzicale au ajuns valori. Educatoarele ținând unisonul împreună cu educatorul muzical Mihai Ungureanu, grad didactic superior, au educat copii aleși, cu dragoste de cântecelul de acasă, de grai, de neam, au fost ajutați să păstreze horele și cântul.
O viață dăruită grădiniței noastre, acesta este Mihai Unguranu, din anul 1983 de când binevol s-a înscris în colectivul nostru. Nu a mai fost lipsă o zi. Nu doar cu copii a lucrat, i-a ghidat muzical sau cu copiii și educatorii împreună a lucrat inteligent și frumos. A lucrat cu educatorii aparte, a împărtășit cu ei și multora dintre ei dion bogăția sa muzicală și artistică. Formând ansamblul nostru, al educatorilor, „Didactica”, a înscris o filă memorabilă și a câștigat concursuri și sufletul spectatorilor. Memorabile momente încununate de un sigur și sfânt nume Mihai Ungureanu.
Generații zeci de copii, grupe de pici mii au trecut prin sufletul și generos, și muzical a lui Mihai Ungureanu. De la ei s-a inspirat și cântecele minunate au creat. Cât de mult ne-a fost ușor cu aceste comori muzicale create de el ,am putut să lucrăm cu copii, să ne desfășurăm activitățile și să transformăm grădinița într-un miracol copilăresc. Pentru acesta nu știm dacă îndeajuns am fost și suntem recunoscători și dacă i-am mulțumit îndeajuns. Suntem și am fost admirați că am avut parte de un coleg atât de talentat printre noi și atât de binecuvântat de Dumnezeu de a face ceea ce face, creează și a creat.
Grădinița este o poveste pentru copii și va rămâne așa pentru că am avut parte de colegi – compozitori și comori, cum este și va fi mereu Mihai Ungureanu.
La mulți ani, maestre și inegalabil coleg.

Cu drag și prețuire, administrația și colegele educatoare de la grădinița nr 6 „Mărțișor” din or. Sângerei”