DISTRIBUIȚI

Numele Marinei Ovsyannikova ar trebui să apară la toate cursurile despre etica jurnalistică. Era editor la postul public din Rusia și nu a mai suportat minciuna, a lovit în cel mai dureros punct, în propagandă. A reușit să toarne otravă adevărului în cuibul de hiene. Asta este explicația ei:

”Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, Rusia fiind țara agresoare, iar aceasta agresiune este pe conștiința unui singur om. Acest om este Vladimir Putin.
Tatăl meu este ucrainean iar mama mea este rusoaica, iar ei niciodată nu au fost dușmani. Această bijuterie de pe gâtul meu este un simbol al faptului ca Rusia trebuie sa oprească imediat acest război fratricid.
Popoarele noastre frățești încă se vor putea împăca.
Din păcate, in ultimii ani am lucrat la Primul Canal (postul public) și m-am ocupat de propaganda Kremlinului și mie, acum, îmi este foarte rușine pentru acest lucru. Mi-e rușine pentru ca am permis sa se spună minciuni pe ecranul televizorului. Mi-e rușine pentru ca am permis ca rușii sa fie zombificati. Am tăcut in 2014 când toate acestea abia incepeau.

Continuare citiți în n.13 din 18 martie 2022