DISTRIBUIȚI

Anul 2022 reprezintă al treilea an de mandat pentru aleșii locali, perioadă de timp unde acestea ne-ar putea prezenta niște rezultate ale activității lor. Iată de ce am decis inaugurarea unei noi rubrici ”3 întrebări pentru alesul local” unde nu neapărat reporterul dar și un membrul al comunității poate să-i prezinte acest chestionar primarului sau consilierului. Face pocinogul rubricii Ion Sârbu, consilier raional și consilier PLDM al CL Verejeni. Dl. Sârbu împlinește în anul curent 60 ani, este pensionar MAI, veteran al războiului de la Nistru și al celui din Afganistan.

1. Domnule Sârbu, care sunt reușitele dar și nereușitele celor doi ani de mandat?
-În Consiliul local am reușit să facem mai multe lucruri bune între acestea activități de salubrizare de amploare. Am mobilizat satul, astfel împreună am îngrădit un teren pentru gunoiște autorizată. Gunoiul era unul din problemele cele mai mari ale localității, problemă căreia i-am venit de hac. Acum mai implementăm împreună cu alte patru comunități un proiect moldo-francez de salubritate, am procurat 2 tractoare cu mecanismele respective, am instalat tomberoane, lăzi pentru compostarea deșeurilor vegetale. În ce privește activitatea în CR – am reușit să promovez ideea unui monument al Memoriei la Telenești, am reușit să votăm finanțarea proiectului dar lucrările nu au început deocamdată…

2. Reprezintă consiliile unde activați exemple de conlucrare sau conflict între opoziție și majoritate?
-Dacă este vorba de Consiliul local –da, ba mai mult decât atât aici demult am uitat pe lista cărei formațiuni ne-a ales lumea. Nu sunt la primul mandat în Consiliul local unde ne orientăm spre un singur obiectiv-bunăstarea comunității. În CR Telenești lucrurile merg cam anevoie or, avem consilierii unei formațiuni care au uitat că campania electorală s-a terminat demult și acționează asemeni partizanilor care minează calea ferată și podurile după război. Nu-i o situație normală când proiectul de decizie destul de bine argumentat este pe neașteptate luat în răspăr de cineva care idee n-are de conținutul lui. În realitate votăm decizii importante pentru populația raionului. Ne gândim la alegătorul teleneștean care este unul foarte atent la modul cum lucrează aleșii. Pe acesta nu-l interesează culoarea maioului. Este important rezultatul.

Continuarea citiți în n.6 din 4 februarie 2022