DISTRIBUIȚI

La 7 aprilie ilustrul compozitor și interpret Ion Aldea-Teodorovici ar fi împlinit 67 de primăveri…
Dar n-a fost să fie. A rămas în primăvara vieții sale. La fel și cea care i-a fost consoartă și mamă fiului lor- Cristi. Valoroșii artiști au militat pentru reunirea cu Țara, pentru limba română: sunt primii care au cântat despre EMINESCU, adică despre veșnicia sufletului românesc.

A cinsti memoria lui Ion Aldea-Teodorovici înseamnă a cinsti verticalitatea, demnitatea, curajul și caracterul. Ion și Doina se potriveau de minune, încât nu încăpea nici o îndoială că ambii fuseseră făcuți unul pentru altul. Pentru a se completa, pentru a fi unul. Tot ce aveau lăsat de la Bunul Dumnezeu era perfect: statură, frumusețe, talent, hărnicie, dragoste de neam și de frumos. Până și numele le-au fost zămislite tot pentru a le întări legământul și crezul, dar și datoria de bravi fii ai neamului.
Oamenii de cultură, dar și oameni simpli care conștientizează valoarea și profunzimea cântecului marelui interpret au doar cuvinte de admirație pentru el.
„Acestui cuplu ieșit din comun, care a fost și este împreună, însuși Dumnezeu i-a intersectat căile.. I-a luat Dumnezeu la Sine, ca și pe o bună parte dintre personalitățile noastre: poetul GRIGORE VIERU, care ne-a mângâiat sufletele, ION VATAMANU, LIDIA ISTRATI, DUMITRU MATCOVSCHI, GHEORGHE GHIMPU, NICOLAE COSTIN, LEONIDA LARI, NICOLAE DABIJA…, care s-au dăruit, au ars. E trist când cei morți sunt mai vii ca noi.
Ion Aldea-Teodorovici a fost un om foarte talentat, un om din care izvora muzica, iar împreună cu Doina deveneau un simbol al armoniei.

Continuarea citiți în n.14 din 2 aprilie