DISTRIBUIȚI
În poză: Gheorghe BRAȘOVSCHI și membrul comisiei de evaluare

Spre finele anului 2018, Primăria orașul Sâ

ngerei a fost câștigătoarea proiectului din granturi „Infrastructura socială și eficiența energetică 2018” finanțat de Banca Germană de dezvoltare KfW și implementat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova.

Primăria Sângerei a beneficiat de subproiectul „Pavarea căilor pietonale de acces și construcția unei porțiuni de 7 km de iluminare pietonală”, al cărui cost este de 4 mln.192 481 mii lei. Conform primarului de Sângerei, Gheorghe BRAȘOVSCHI: „Unul din principalele criterii pentru a participa la concurs a fost principiul „primul venit – primul servit”. Una din condițiile proiectului era ca comunitatea, adică primăria, să aloce 30% din

În poză: reprezentanții FISM și ai Băncii Germane, discutând cu locuitori din oraș

grant, în total suma de 1mln. 272 431 mii lei. Problema prioritară, pentru care s-a optat în investirea banilor din grant, a fost determinată cu ajutorul participanților celor trei focus-grupuri : tinerii, agenții economici, reprezentanții din structurile desconcentrate și de întreprinderi municipale; angajații și părinții de la grădinița de copii nr.1 din oraș. Lucrările de iluminare pietonală s-au finisat cu bine, iar cele de amenajare a pavajului se apropie deja de sfârșit. Țin să menționez că pe toată perioada cât a durat mersul construcțiilor, procesul a fost monitorizat de supraveghetori tehnici, reprezentanți ai primăriei, de cei ai Agenției de Implementare, precum și de coordonatorul de la Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM).”
La sfârșitul săptămânii precedente, pentru a evalua calitatea volumului executat, dar și pentru a asculta părerile cetățenilor, a beneficiarilor, au venit în oraș reprezentanții FISM- ului sub conducerea vicedirectorului Sergiu NICULIȚĂ, ai Ambasadei Germaniei în Republica Moldova și ai Băncii Germane de Dezvoltare KfW. Membrii comisiei, au rămas mulțumiți de organizarea lucrărilor, dar și părerile sângereienilor care se deplasau pe noul drum pavat. Familia ALCAZ, care se afla la moment la plimbare, a remarcat cu bucurie: „În sfârșit s-a rezolvat problema acută – reconstrucția căilor pietonale de acces pe o parte a străzii principale, unde este cel mai mare flux de pietoni. Dar și mai mare bucurie este faptul ca trotuarul are iluminare pietonală. Acum, cu plăcere deplasăm căruciorul copiilor, aleea e mult mai plăcută, important e că a devenit mai sigură atât pe timp de zi cât și pe cel de noapte.”