Instabilitatea ne doare, chiar dacă viața merge înainte

Instabilitatea ne doare, chiar dacă viața merge înainte

53
DISTRIBUIȚI
Poză-simbol

Rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie curent, le dau bătăi de cap politicienilor din Legislativul țării. Ei caută soluții, dar, până când nu ajung la un numitor comun. Cetățenii simpli prezic, vorbesc despre anumite scenarii ale parlamentarilor. Unii susțin că crearea unei coaliții este vitală pentru țară, alții spun că deputații trebuie să se așeze la masa de discuții, să renunțe la orgolii să participe la formarea majorității parlamentare pentru a creea un nou Guvern. De această părere sunt mai multe persoane din raion, îngrijorate de situația incertă.

Viorica APARATU, vânzătoare, Sângerei:
„Noi, suntem în așteptare, ca și toată țara. Considerăm că, odată cu formarea Parlamentului, Guvernului, va fi o stabilitate politică în țară, Moldova va merge mai departe în dezvoltarea sa. Credem că reformele începute trebuie să aibă continuitate. Dorim ca parlamentarii validați să găsească soluții, să liniștească spiritele”.
Mihai RĂCILĂ, satul Drăg-ănești:
„Pentru mine personal, rezultatele alegerilor actuale nu au fost o surpriză. Era și de așteptat. Pentru că, în primul rând, lumea înțelege reformele prin banii care-i au în buzunar, prin cadourile electorale, nu prin calitatea drumurilor, case pustii, oameni săraci și bolnavi, tineri cu gândul de plecare… Nu a meritat acest popor o asemenea soartă… Am vândut viitorul copiilor.”
Vasile OAENEAGRĂ, satul Copăceni:
„Oamenii sunt manipulați și foarte ușor își schimbă viziunile indiferent de ce se face pentru ei. Pentru cei nostalgici după Uniunea Sovietică, rusul va sta în capul mesei. Ei au votat nu cu Partidul Socialiștilor, au votat cu PUTIN.
Aceasta nu e o scuză pentru noi.Trebuie de muncit foarte mult în continuare. Mă refer la deputați și guvernanți. Ei au datoria de a reforma instituțiile statului. Guvernarea nu trebuie să fie formată de un singur partid. Țara trebuie guvernată de mai multe forțe politice, dar fără șantaj.”
Ludmila BURCOVSCHI, satul Iezărenii Vechi:
„Omul nostru întotdeauna a avut frică de cineva sau de ceva. Acum frica cea mare este formarea Legislativului, Guvernului…Toți așteptăm cu sufletul la gură formarea instituțiilor statului. Suntem împotriva alegerilor anticipate. E o pierdere de timp și de bani. Cei care au ajuns în Parlament e cazul să renunțe la orgolii și să participe la negocieri. În plus, nu există certitudinea că oamenii vor ieși în mare număr la repetate. Noi, cetățenii simpli vrem stabilitate, continuarea lucrurilor bune începute, revenirea cetățenilor acasă. Moldova este a cetățenilor ei, a celor mulți. …

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 13 din această săptămână