DISTRIBUIȚI

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba a criticat dur inițiativa socialiștilor privind acoperirea cheltuielilor persoanelor fizice pentru energie electrică pe perioada de stării de urgență. În acest sens, Alaiba susține că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) se pregătește deja de campania electorală.

„PSRM s-a resemnat că vin anticipatele și…a deschis sezonul minciunilor și amăgelilor electorale! Azi PSRM propune să fie transferat în contul furnizorului de energie electrică a câte 428 lei per fiecare cetățean pentru acoperirea facturii la electricitate pe două luni – perioada stării de urgență. Pentru asta statul va împrumuta de la băncile comerciale 500 milioane lei, iar cetățenii vor trebui să întoarcă acești bani prin impozitele lor din anii viitori. Plus procente – băncilor. Plus, oamenii nu vor primi acești bani în mână. Ei merg direct la furnizorul de energie electrică”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Alesul poporului explică că utilizarea banilor publici în acest sens nu este nici corectă, nici eficientă, motivând că unii dețin surse financiare suficiente ca să își achite factura energetică, în timp ce unui adună bănuț cu bănuț pentru a o achita.

„Dar cea mai mare tâmpenie este totuși asta. Toți cetățenii – de la milionari în euro, la pensionari care numără fiecare leu, vor primi aceeași sumă de 428 de lei.

Continuare citiți în n.16 din 16 aprilie 2021