DISTRIBUIȚI

Ziua Mondială a mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea conferinței „Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Națiunilor Unite (UNEP).
Această zi se săr-bătorește în ziua de 5 iunie a fiecărui an și constituie un prilej pentru instituțiile guvernamentale, administrațiile locale, asociațiile de tineri, organizațiile nonguvernamentale, întreprinzători, industriași, inclusiv mass- media de a se mobiliza prin manifestări comune menite să atragă atenția asupra necesității protejării factorilor de mediu. Ziua Mediului este o sărbătoare a tuturor cetățenilor indiferent de țară, rasă sau de altă natură.
Ea poate fi marcată pe mai multe căi și anume parade ale bicicliștilor, raliuri stradale, concerte ecologice, concursuri școlare de eseuri și postere, plantare a arborilor, eforturi de reciclare, campanii de colectare a deșeurilor și multe altele. Acest eveniment este utilizat pentru a atrage atenția populației asupra problemelor de mediu existente pe plan local, național și regional.
Pentru anul 2020 drept temă-cheie, care va forma agenda evenimentului, a fost aleasă problema „Protecției Biodiversității” cu genericul „Timp pentru natură”.
Manifestările din acest an dedicat Zilei Mondiale a Mediului au un caracter diferit de cele din anii precedenți din cauza condițiilor impuse de pandemie.

Continuarea citiți în nr. 20 din 05.06.2020