Incubatorul de afaceri a lansat Hub-ul afacerilor sociale

Incubatorul de afaceri a lansat Hub-ul afacerilor sociale

106
DISTRIBUIȚI

    Miercuri,20  iulie,curent Incubatorul de Afaceri din Sângerei a fost vizitat de  Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova Jănis Mazeiks. Excelența sa  s-a aflat la Sângerei, cu ocazia lansării  proiectului „Hub-ul Afacerilor Sociale pentru antreprenorii din Nord- noi oportunități pentru dezvoltare regională durabilă”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia. Datorită credibilității sale și activității care o desfășoară, Incubatorul de afaceri din Sângerei  a fost selectat  drept  centru de implementare a proiectului în cauză și de  promovare  a antreprenorialului social   în  regiunea de Nord a Moldovei. În total în Republica Moldova Uniunea Europeană  susține financiar activitatea a 4 astfel de centre de promovare a afacerilor sociale.

     Șeful delegației europene  Janis Mazeiks a fost însoțit de președintele Fundației Est Europene Sorin Mereacre și directorul interimar ODIMM Dumitru Pântea, de președintele raionului Grigore Corcodel, primarul orașului  Arcadie Covaliov.  Ludmila Prociuc , administratoarea Incubatorului de Afaceri, până la prezentarea și lansarea  proiectului a  oferit posibilitatea  de a lua cunoștință de activitatea instituției. Fiecare dintre  ei au rămas plăcut surprinși.

   „M-a impresionat activitatea Incubatorului, prin rezultatele sale. Am înțeles că  75 de rezidenți au absolvit Incubatorul și s-au bucurat  de susținerea și promovarea sa . Alți 28 activează  în continuare . Este o instituție care  asigură continuitatea activității. Sunt sigur că o să reușească prin deschiderea HUB-ului Afacerilor Sociale. Ne-au asigurat  și convins  că și-au propus obiective   ambițioase. Să  instruiască 100  de  persoane  și le vor pregăti   pentru  a  activa în  antreprenorialul social, iar 10 dintre antreprenorii care  sunt și au activitate acum să deschidă în paralel cu afacerea lor, să deschidă și una socială,” a remarcat dl Mazeiks.

  Consiliul raional, drept  fondator, al Incubatorului de afaceri care , deține președinția în Consiliul administrativ a  acestuia a susținut  lansarea proiectului     dezvoltării afacerilor sociale , oferind  gratuit  spațiul pentru activitatea  Hub-ului    

    Acesta a fost partea de contribuție a  Consiliului raional,  pe lângă cea financiară oferită de Uniunea Europeană. „ Am fost deschiși și către acest proiect  și  susținem acei tineri, persoanele  puternice care în aceste timpuri grele dezvoltă o afacere. Prin această susținere  credem că am binecuvântat  lansarea  proiectului dezvoltării afacerilor sociale, pe care-l promovează în nordul republicii Incubatorul de Afaceri de la noi”, a  punctat în mesajul său  președintele raionului Grigore Corcodel.

   Managera proiectului Liliana  Gheorghiță, a încredințat Delegația  Uniunii europene și pe  susținătorii proiectului cu privire la dezvoltarea afacerilor sociale  că    vor  asigura succesul implementării proiectului și durabilitate  acestuia după   încheierea etapei de implementare.

     Proiectul va dura  24 de luni. Cu implicarea  Incubatorului de afaceri din Sângerei, administrat de Ludmila Prociuc  va prinde mai multă viața afacerile  sociale, de care este nevoie atât de mult.