DISTRIBUIȚI
Poză-simbol

O fetiță de aproape doi anișori a fost internată în stare gravă la spitalul raional după ce a fost bătută de bunica sa. Copila a ajuns în grija medicilor cu traumatism cranio-cerebral, comoție și cu vânătăi pe față. Cazul a avut loc în noaptea de duminică, în orașul Sângerei.

Caz ieșit din comun în orașul Sângerei. O fetiță de doar doi anișori a fost spitalizată de urgență, după ce a fost bătută de bunica în grija căreia a fost lăsată. Incidentul a avut loc în noaptea de duminică. Părinții au mers în oraș și au lăsat cei doi copii, de respectiv doi și patru anișori, în grija mamei.
„După ce au adormit copiii, mama și iubitul său au plecat în oraș, lăsând copiii în supravegherea bunicii. Revenind acasă au găsit fetița plângând și cu vânătăi pe față,” declară Lilia HAREA, ofițeră de presă a Inspectoratului raional de Poliție.
Tatiana CHIȚAN, mămica copiilor, a încercat să obțină vreo explicație de la mama concubinului care era în stare de ebrietate, dar fără succes. Așa că a chemat ambulanța.
„La unu de noapte, asistența medicală de urgență a adus un copil de doi anișori într-o stare destul de gravă, cu trauma craniocerebrală, cu hematoma pe un obraz. De urgență a fost convocat Consiliul medical,” spune Ana CURCHI, specialistă principală, Asistența Mamei și Copilului Sângerei. „Copila s-a născut cu viciu cardiac. A suferit o intervenție chirurgicală la inimă. Ea trebuia bine protejată.
Din spusele bunicii, Lilia MOLDOVANU, copila ar fi căzut de pe pat, dar fetița are niște traume care nu coincid cu asemenea lovitură. După caracterul traumelor, minora a fost lovită în față sau a căzut cu fața peste un obiect tare,” adaugă doctorița.
La început fetița a fost internată în secția de reanimare iar acum este transferată în secția pediatrie pentru tratament. Potrivit medicilor de la spitalul raional, ea va rămâne internată pentru șapte zile:„ Starea copilei s-a stabilizat, contuzia și trauma capului este prezentă. Minora primește tratament neurologic.”
Deși inițial bunica a negat că ar fi bătut nepoțica, ulterior a recunoscut, dar spune că a făcut-o din întâmplare. „Eu pur și simplu întâmplător am lovit-o, nicidecum n-am vrut s-o lovesc, așa s-a primit. Am lovit-o cu palma. Îmi cer iertare de o mie de ori pentru că nu am vrut să se primească așa,” declară Lilia MOLDOVANU.
Responsabili din cadrul Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei Sângerei susțin că tânăra mămică nu are un loc stabil de muncă. „Nu este o familie unită, grijulie… este o adunătură de persoane, care concubinează și nu sistematic, vin-se duc.Tatăl nu demult a fost eliberat din detenție. Copilul, necesită o atenție deosebită, o îngrijire la nivel, alimentat cu dragoste și căldură etc. Fetița a suportat o intervenție chirurgicală grea. Trebuie păzită și ocrotită. Familia dată face parte din categoria familiilor social -vulnerabile,” susține șefa DASPF Maria HUZUN.
Actualmente, oamenii legii din raion investighează circumstanțele cazului.