DISTRIBUIȚI

Secţia Situaţii Excepţionale Sângerei Vă informează că de la începutul anului şi până în prezent, pe teritoriul raionului au fost înregistrate 6 incendii toate avînd loc în sectorul locativ privat, ca urmare a acestora au decedat 2 persoane.
Un caz tragic soldat cu decesul unei persoane a fost înregistrat recent la data 02 februarie curent în s. Grigorăuca. Apelul despre producerea incendiului a parvenit în cadrul USP Sângerei la ora 1238. Imediat spre locul incendiului a fost îndreptată garda de serviciu pentru efectuarea intervenției, care ajungând la fața locului a stabilit că incendiul se producea în interiorul unei case de locuit, într-un dormitor cu dimensiunile 3×3 m. În timpul efectuării recunoașterii incendiului, jos la podea a fost depistat cadavrul parțial carbonizat al proprietarei a/n 1961. În urma primelor investigații s-a stabilit că cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza imprudenței în timpul fumatului.

În acest context, Secţia SE Sângerei îndeamnă cetățenii să fie responsabili și să respecte cu strictețe bazele securității vieții și o atenție deosebită se cere a acorda în această perioadă asupra utilizării surselor de încălzire pentru evitarea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Rugăm să utilizați în mod corespunzător sobele, coșurile de fum, instalațiile alimentate la gaze naturale și aparatele electrice de încălzire. Nu aprindeți focul în sobe cu lichide ușor inflamabile. Lucrurile combustibile, articole de mobilier și lingeria de pat trebuie să fie îndepărtate de instalațiile de încălzit. La fel este necesar de a efectua aerisirea încăperilor încălzite cu sobe, iar focul trebuie să fie stins cu cel puțin 2 ore înainte de somn. Rugăm maturii să nu lase copiii nesupravegheați în casă cu focul aprins în sobă. Evitați fumatul în locuințe. În acest context pentru siguranța D-stră și evitarea eventualelor pericole, pompierii recomandă să instalați detectoare autonome de fum în locuințe. În situații de risc apelați Serviciul de Urgență 112.
Sergiu Mihailiuc, Şef Secție SE Sângerei