DISTRIBUIȚI
În poză: lanul incendiat

   De la începutul anului pe teritoriul raionului au fost înregistrate 28 de incendii. În urma acestora o persoană a decedat, alta a primit traume şi cea de-a treia a fost salvată. În pofida tuturor avertizărilor şi recomandărilor, continuă să aibă loc arderi necontrolate ale vegetaţiei uscate, cât şi incendii din imprudenţă sau intenţionate, inclusiv şi incendiere a lanurilor cu cereale.

Potrivit lui Ion GHEŢIU, şeful Secţiei Situaţii Excepţionale Sângerei, „pe parcursul ultimei săptămâni pompierii au efectuat 13 intervenţii, două fiind la incendii în satul Cotovca şi Mărăşeşti. Pompierii din cadrul Punctului de Salvatori şi Pompieri Biruiţa şi Unităţii de Pompieri Sângerei au intervenit în stingerea incendiului, izbucnit într-un lan de grâne din teritoriul satului Cotovca. Se aflau în pericol 58 hectare cultivate cu grâu. În mai puţin de o oră incendiul a fost localizat şi au fost salvate 44 hectare cu grău. Cauzele incendierii grânelor se investighează”.
Tablou devastator al producerii incendiilor scot în vileag o sumedenie de cauze care conduc la izbucnirea acestora. Conform afirmaţiilor sursei citate, „cele mai frecvente sunt imprudenţa în timpul şi după organizarea picnicurilor, jocul cu focul al copiilor, incendieriile nesupraveghiate a deşeurilor menajere şi furajere”.