DISTRIBUIȚI

Raionul Sângerei s-a încadrat activ în campania națională de împădurire a plaiului „Plantează-ți viitorul!” Startul acțiunilor de plantare a pomilor în teritoriul nostru l-a dat Ocolul Silvic Sângerei. Primele lucrări de plantare au fost efectuate la trupul de pădure Brejeni.

Potrivit Rodicăi Bostan, șefa Ocolului Silvic Sângerei„ pentru prima activitate de plantare prin care am dat start campaniei de împădurire în raion noi ne-am organizat să plantăm 3 mii de puieți de salcâm alb la trupul de pădure Brejeni, primăria Ciuciueni. În acest scop ne-am unit eforturile să organizăm bine lucrurile. Am lucrat în echipă: maiștri și pădurari. Mecanizatorul Andrei Rotaru a pregătit terenul predestinat pentru împădurire. S-a lucrat cu dificultate din motivul solulul extrem de uscat”.
În calitate de maistru Ștefan Botnaru a informat că puieții care urmau să fie plantați pe sectorul predestinat au fost crescuți de ei însăși în pepeniera Ocolului Silvic.
Ca specialiști în împădurirea terenurilor degradate, echipa conta pe forțele proprii în plantarea acestor puieți de salcâm alb.

Continuarea citiți în n.47 din 19 noiembrie 2021