DISTRIBUIȚI

Câteva instituții din raion, inclusiv Gimnaziul „Dimitrie Cantemir” din Mîndrești, au fost selectate pentru participare la Campania de educație civică „Drumul lui Arci spre Alegeri” (inițiată de CICDE).

Din partea inițiatorilor Campaniei elevii din clasele primare au beneficiat de un set de materiale, inclusiv albume cu desene pentru colorat, care ilustrează drumul lui Arci spre Alegeri. Arci este un arici, erou al unor benzi cu desene a cărui cale trebuie s-o urmărească elevii din clasele mici și mijlocii:
Campania care este organizată deja al treilea an și are ca scop familiarizarea copiilor cu procesul de alegeri mai întâi pentru alegerile unor organe de autoconducere a elevilor iar în perspectivă – pentru alegerile la care participă maturii. Adică Campania presupune educație electorală prin jocuri. 10 instituții școlare din raion sunt antrenate în această campanie.
Și pentru că elevii din clasa a IV-a (învățătoare, doamna Lilia Dînga) au reușit deja să-l îndrăgească pe Arci, i-am găsit în pauză, colorând de zor peripețiile noului lor prieten.
După întâlnirea cu elevii, a urmat o excursie prin instituția, care uimește cu design-ul original, bazat pe promovarea valorilor naționale. Directoarea instituției, Bosîi Ludmila, este mândră de elevii și colegii săi și a decis să le ofere un exemplu demn de un profesor al profesorilor: s-a înscris la Concursul „Pedagogul anului”.

Continuarea citiți în n.48 din 26 noiembrie 2021