DISTRIBUIȚI

Conform Programului lucrărilor de reparație și întreținere a drumurilor publice locale de interes raional pe anul 2021, finanțat din mijloacele Fondului Rutier pentru raionul Sângerei, începând cu acest sezon de primăvară și efectuarea licitațiilor în curs, vor demara lucrările de reparație pe mai multe drumuri de interes raional. Astfel, odată cu implementarea acestui program, vom mai scăpa de drumuri rele, dezastruoase în raion.

Fiecare dintre primarii localităților își dorește să reabiliteze cel puțin câte o porțiune de drum în spațiul administrat. Acest lucru le cer cetățenii obosiți nu doar de pandemie, dar și de noroiul de pe drumurile desfundate. Totodată reabilitarea drumurilor este o prioritate pentru conducerea raionului, care susține opțiunea de a repara drumuri raionale de proporții kilometrice, nu pe porțiuni, cum s-a procedat până acum. Primarii altfel procedează, fiind bucuroși să reabiliteze porțiunile mai vulnerabile din punct de vedere al accesului populației. Ei se împacă cu situația dată nevrând, reieșind din banii publici care sunt alocați fiecărei administrației publice locale direct din Fondul Rutier. Astfel cât nu ar părea sărăcia de mare, pretutindeni în jurul nostru, drumurile vor fi reparate în anul acesta. În acest sens infrastructura lor se va îmbunătăți.
În care sectoare de infrastructură a drumurilor raionale programul de reabilitarea a drumurilor va prinde mai puternic la realizare, ne-au informat inclusiv specialiștii în domeniu, ai Secției de Construcție și Infrastructura Drumurilor. Prioritar în acest an va fi îmbunătățită starea drumurilor: L-282, R6 Vrănești – Iezărenii Vechi, 4,2 km prin asfalt, a L-268 Sloveanca–Romanovca, 800 metri de asfalt, și a drumului de acces spre satul Grigorești, 800m asfalt. Este problematică și starea drumului din localitatea Dumbrăvița, ne-au sesizat și cetățenii. În acest sens, Programul de reabilitare a drumurilor pentru anul în curs prevede soluționarea problemei localității în cauză.

Continuarea citiți în nr.11 din 12 martie 2021