DISTRIBUIȚI

Anul 2021 trăit cu bune și cu rele, cu speranțe împlinite , multe sau mai puține a plecat în istorie. Altul nou, 2022 a intrat în drepturile sale, îmbrăcându-ne sufletele cu noi speranțe, planuri și dorințe de a ne implica pentru a-l face cât mai bun și mai prosper. Care au fost semnificațiile anului trecut în istorie și ce așteptări aveți de la 2022? Am adresat această întrebare mai multor cetățeni ai raionului din diferite sfere de activitate.

Chiril Șușu, antrenor de fotbal, grad didactic superior:
„Pentru mine ca antrenor, dar și pentru mediul fotbalistic s-au împlinit niște speranțe, spre care am tins foarte multă vreme și am construit și dus imense dialoguri ca acest lucru să se împlinească. Am visat să creăm la Gimnaziul „Anton Crihan”, aici la Sângerei condiții de practicare a fotbalului pentru talentele sportive, iubitori de fotbal din fiecare sat și sătișor al raionului. Cunosc bine că avem mulți copii talentați prin sate. Din cauză că nu-i identificăm, nu le creăm condiții de a se ocupa cu fotbalul ei rămân în umbră și se pierd.
Am convins autoritățile noastre, Federația Moldovenească de Fotbal că această instituție este locul potrivit, unde ar fi aduse talentele de la sate să se ocupe. Instituția dispune de cămin gazificat, unde ei ar putea fi cazați, de vestiare și săli de duș europene, dispune de un stadion larg, tocmai potrivit . Închei acest an cu bucuria în suflet că ideea noastră n-a murit”.

Gheorghe Oaeneagră, specialist în veterinărie, zooinginer:
„Semnificațiile sunt dintre cele descurajatoare. Vreau să închid activitatea fermei de creștere a porcinelor, pe care o am în teritoriul satului Mihailovca. Am administrat-o mulți ani, dar am muncit și eu la propriu, zi de zi, fără duminici. Dar nu face să te dărui atât de mult. Nu-i prețuit producătorul nostru. Birocrația cum se spune i-au crescut „coarne”, depășește orice limite. Da și puterea de cumpărare a consumatorilor a scăzut. Dacă înainte vindeam doi porci în zi, acum în două zile vând carnea de la un porc.
Unicul gând care îmi împacă sufletul este că am propus spre consum oamenilor produs bun, de calitate, carne de casă, nu făcături de salamuri”.

Continuarea citiți în n.1-2 din 1 ianuarie 2021